ZENDAYA EFEKT

Ralph Lauren zadovoljno trlja ruke: Zbog nove ikone stila zaradio je ogroman iznos

27.07.2024 u 17:51

Bionic
Reading

I prije Olimpijskih igara u Parizu, čuveni američki dizajner imao je veliki razlog za slavlje

Osim što je za Olimpijske igre ponovno odjenuo američki tim, slavni Ralph Lauren ponovno je obilježio najugledniji teniski turnir na svijetu, čiji je službeni dobavljač opreme od 2006. godine.

Na ovogodišnjem izdanju Wimbledona, ovaj čuveni američki dizajner 'osvojio je jackpot' sa Zendayom. Nova ikona stila za njega je prikupila 3,6 milijuna dolara od medijskog izlaganja brenda.

Zvijezda sportske dramedije 'Challengers' bila je među brojnim poznatim osobama koje su teniski turnir pratile iz Polo Ralph Lauren lože, pritom odjevena u preppy komade po kojima je Lauren stekao svjetsku prepoznatljivost.

Prema Launchmetricsu, njezino pojavljivanje na Wimbledonu generiralo je 3,6 milijuna dolara vrijednosti medijskog utjecaja za brend Ralpha Laurena. (MIV je vlasnička metrika koja dodjeljuje stvarnu novčanu vrijednost marketinškim strategijama u tiskanim, online i društvenim medijima kako bi se izračunao ROI.)

Poslovna suradnja Ralpha Laurena i teniskog turnira Wimbledon

Od 2006. godine, Lauren odijeva sve suce u stolicama, linijske suce, osobe s lopticama i ljude s terena koji rade na Wimbledonu.

Osim Zendaye, njegove zvjezdane goste ove godine činila su glumačka imena poput Piercea Brosnana, Toma Hiddlestona, Glenn Close i Robin Wright - od glave do pete odjevena u komade s potpisom Ralpha Laurena.

Čak 18, 7 milijuna dolara brend je generirao od spominjanja u kontekstu teniskog turnira Wimbledon ove godine, a nova ikona stila Zendaya tome je najviše doprinijela.

Njezina suradnja s američkim dizajnerom započela je tijekom promo turneje filma 'Challengers', kada je osvanula u njegovoj vintage teniskoj haljini koju je 1992. godine na modnoj pisti nosila legendarna Cindy Crawford.

  • +7
Zendaya Izvor: Profimedia / Autor: SIMONE COMI/IPA-AGENCY.NET/SHUTT / SHUTTERSTOCK EDITORIAL / PROFIMEDIA

Zendaya je trenutno ambasadorica za švicarski brend On Running, francusku modnu kuću Louis Vuitton od prošle godine i luksuzni brend nakita Bulgari.

Teniski turnir u Wimbledonu završio je 14. srpnja, a osim Zendaye najveću medijsku pozornost izazvala je Kate Middleton. Britanska miljenica predala je pobjednički trofej Carlosu Alcarazu iz Španjolske, nakon njegove pobjede u finalu protiv Novaka Đokovića. Middleton je tada osvanula u ljubičastoj haljini s potpisom britanskog brenda Safiyaa, koji je medijskom eksponiranošću na Wimbledonu zahvaljujući Kate zaradio 4, 8 milijuna dolara.

  • +10
Kate Middleton Izvor: Profimedia / Autor: Mark Greenwood/IPS / Shutterstock Editorial / James Veysey / Shutterstock Editorial / Profimedia