MODNA RENESANSA

Stil Carrie Bradshaw ponovo je aktualan, svi su poludjeli za ovim stajlinzima

09.05.2024 u 11:34

Bionic
Reading

Glumica Sarah Jessica Parker proslavila se ulogom Carrie Bradshaw u hit seriji 'Seks i grad', zahvaljujući čemu je i sama postala modna ikona

Jeste li čuli Carrie Bradshaw Core? Stil najdraže junakinje kultne serije koja je milijune gledatelja prikovala za ekrane u razdoblju od 1998. do 2004. godine ponovno je aktualan zahvaljujući revivalu modnog stila 90-ih i s početka nultih godina.

Renesansa stila SATC ikone prilagođena današnjici rezultat je ludo dobrih stajlinga Olivije Rodrigo, Zendaye ili Behati Prinsloo, a dodatni vjetar u leđa dale su i društvene mreže, kao i novi nastavci serije 'And Just Like That...' koja je doživjela dvije sezone. U svakom slučaju stil kovrčave kolumnistice star je više od 26 godina i još nam nije dosadio što je rezultat i sjajnog posla kostimografkinje Patricije Field!

  • +4
Zendaya u haljini sličnoj Carrienoj Izvor: Profimedia / Autor: RW/MEDIAPUNCH / SHUTTERSTOCK EDITORIAL / PROFIMEDIA

Iako su se pojavile mnoge teorije koje su se bavile financijskom analizom Carrieinih troškova u odnosu na njezinu zaradu, za zaljubljenice u modu Bradshaw i njezine prijateljice oduvijek su bile puno više od omiljenih TV likova. Stil koji je isfurala Carrie ostavio je neizbrisiv trag u svijetu modu, a sudeći po svemu, i danas je vrlo drag fashionisticama.

Na TikToku tako možete naći bezbroj objava o njezinom stilu (#carriebradshawcore) i sve ih je više.

Carrie maniji pridružila se tako i Olivia Rodrigo koja je na svom koncertu u Madison Square Gardenu u pripijenoj majici s natpisom Carrie Bradshaw AF izazvala brojne komentare. Mlada glazbenica je u jednoj ranijoj prigodi nosila vintage Chloé hlača identičnih (ili možda potpuno iste) onima koje je Carrie nosila za odlazak na večeru s Aidanom Shawom dokazujući i da Gen Z voli stil omiljene ikone SATC.

Iako je, prema riječima njezine prijateljice Mirande Hobbes, Carrie često živjela u bajci, mladim generacijama s TikToka to je malo važno: žele rekreirati njezin stil i ažurirati takve stajlinge s mrvicom aktualnosti. I Zendaya je za svoju 'Challengers' turneju rekreirala stajlinge na tragu SATC: vidjeli smo je u vintage minici Vivienne Westwood sličnoj onoj kakvu je nosila Carrie, a zatim je nosila i retro Erdemovu haljinu s podsuknjom od tila i naravno uz bijele salonke kakve je popularizirala omiljena junakinja krajem 90-ih.

Westerncore koji je pokrenula Bradshaw na svom odmoru u Hamptonsu u posljednje je vrijeme nova opsesija zaljubljenica u modu uključujući i Bellu Hadid, kao i nekoliko slojeva bisernih ogrlica - trend koji smo vidjeli i na Rihanni.

Behati Prinsloo nosila je tako Carrienu upečatljivu haljinu Jeana Paula Gaultiera iz 1997., a modne ikone Camille Charriere, Blanca Miro i Emili Sindlev na svoj način ponavljaju mnoge lookove koje je nosila Carrie u Seksu i gradu, a svakako treba spomenuti i brojne dizajnere koji svojom vizijom kao da se direktno inspiriraju Carrienim kultnim stajlinzima.