Saznajte komplicirate li si život bez razloga.
Neke se najčešće kulinarske pogreške mogu izbjeći, no prvo ih trebate osvijestiti. Saznajte što krivo radite dok pripremate jela i kako to izbjeći.
Ne čitate cijeli recept
Počeli ste pripremati jelo i na pola puta saznajete da se tijesto treba hladiti puna dva sata? Kako biste mogućnost pogreške sveli na minimum, prvo dobro pročitajte sve korake recepta.
Nerealna očekivanja
Kad ste u žurbi, k tomu još i jako gladni, a niste odabrali najjednostavnije jelo na svijetu, velike su šanse da će se stvoriti nepotrebni pritisak. I tada, kako to prema dobrom starom Murphyjevom zakonu obično biva, sve što može, poći će naopako! Izbjegnite ovu zamku i odvojite dovoljno vremena za kuhanje, posebno kada nešto kuhate prvi put. Poradite na ugođaju, kvalitetnim pomagalima, urednosti, pa čak i glazbi!
Presolili ste jelo
Događa se svima, i početnicima i onima s duljim stažem u kuhinji, a može se izbjeći kušanjem tijekom pripreme. No, što je tu je, spasa ima i za ovu nevolju – ako ste presolili umak, „popravit“ ćete ga tako da mu dodate polovicu sirovog krumpira i prokuhate ga.
Zatrpana kuhinja
Već peti put otvarate hladnjak pa posežete u smočnicu ne nalazeći ono što tražite? Ključni sastojak je u neraspakiranoj vrećici iz dućana? Opet ne možete pronaći cjediljku, a dobar nož je sigurno „tu negdje“? Organizirajte se prije kuhanja, pripremite sastojke i pribor, čistite između faza pripreme i iznenadit će vas koliko ćete biti efikasniji.
Ovo su samo neki krivi koraci koje svi radimo u kuhinji. Na www.brzoifino.hr potražite još korisnih trikova i savjeta kako ne biste uvijek morali učiti na vlastitim pogreškama!