Sa samo nekoliko sastojaka, od kojih većinu vjerojatno imate kod kuće ili u najbližem dućanu, dobit ćete jednostavno i ukusno jelo kojim ćete obradovati nepce svih ukućana
U originalnom receptu kao tjestenina se preporučuju lingvini, ali sumnjamo da ćete primijetiti razliku ako ih zamijenite nama dostupnijim špagetima.
Potrebni sastojci:
- žlica maslinovog ulja
- 225 g šampinjona, narezanih na četvrtine
- 300 g fileta pilećih zabataka, narezanih na trakice veličine prsta
- 75 g pancete, narezane na kockice
- 300 g lingvina (ili špageta)
- ¾ žlice senfa s cjelovitim zrnima
- žlica svježeg lišća timijana
- 250 g ricotte
- 40 g sira Grana Padano, naribanog (naribajte i za posluživanje)
Postupak pripreme:
U veliku posudu ulijte vodu, posolite i pustite da proključa. Za to vrijeme u dubokoj tavi na srednje jakoj vatri zagrijte ulje i pržite gljive, piletinu i pancetu dok sva tekućina ne ispari iz tave, a gljive i piletina poprime zlatnu boju.
Prema uputama s pakiranja skuhajte tjesteninu u kipućoj vodi, ocijedite je i sačuvajte veliku čajnu šalicu škrobne vode od kuhanja.
U tavi s piletinom pomiješajte senf, veliki prstohvat soli, svježe mljeven crni papar po želji i veći dio timijana. Zatim dodajte ocijeđenu tjesteninu, ricottu, Grana Padano i veći dio sačuvane škrobne vode od kuhanja tjestenine.
Dobro miješajte na srednje jakoj vatri dok se riccota ne pretvori u glatki umak. Po potrebi, za kremastu konzistenciju dodajte još sačuvane škrobne vode od kuhanja. Provjerite je li dovoljno začinjeno i prije posluživanja po želji pospite preostalim timijanom i naribanim sirom Grana Padano.