proljetni recept

Zdravi, fini i gotovi u tren oka: Sočni i hrskavi popečci osvojit će i one koji ne vole povrće

18.05.2021 u 12:38

Bionic
Reading

Popečci od mesa mnogima su jedno su od omiljenih jela mnogima, posebice mališanima. No, ovoga puta isprobajte nešto zdraviju kombinaciju koja će vas osvojiti okusom i lakoćom pripreme. Špinat i cvjetača pomiješani s orasima u obliku popečaka osvojit će i one najizbirljivije

Proljeće i sezona zdravog i svježeg povrća u punom je jeku pa je prava šteta to ne iskoristiti. Nutritivno bogat, a vrlo jednostavne pripreme ovaj recept jedan je od onih koje je dobro uvijek imati pri ruci.

Cvjetača i špinat pomiješani s orasima i začinima u obliku finih popečaka odličan su izbor za ručak, večeru ili malo hranjiviju užinu.

Potrebni sastojci:

  • 160 g sjeckanih oraha
  • 80 g luka
  • 400 g cvjetače
  • 130 g špinata
  • 1 češnjak
  • 1 prstohvat soli
  • 2 jaja
  • maslinovo ulje

Postupak:

Cvjetaču naribajte ili sameljite u sjeckalici, luk i špinat narežite na sitne komade.

U tavici s maslinovim uljem pirjajte cvjetaču, luk i špinat te sitno nasjeckani češnjak.

Nakon toga dinstano povrće stavite u zdjelu te ih pomiješajte sa ostalim sastojcima te dodajte začine po želji.

Oblikujte popečke i stavite ih na lim za pečenje koji ste prethodno obložili papirom za pečenje.

Pecite na 180 ° stupnjeva 10 minuta, zatim okrenite i pecite još 5 minuta. Ako želite, popečke možete peći i na tavici s nekoliko kapljica ulja, dok ne poprime zlatnu boju s obje strane.