Popečci od mesa mnogima su jedno su od omiljenih jela mnogima, posebice mališanima. No, ovoga puta isprobajte nešto zdraviju kombinaciju koja će vas osvojiti okusom i lakoćom pripreme. Špinat i cvjetača pomiješani s orasima u obliku popečaka osvojit će i one najizbirljivije
Proljeće i sezona zdravog i svježeg povrća u punom je jeku pa je prava šteta to ne iskoristiti. Nutritivno bogat, a vrlo jednostavne pripreme ovaj recept jedan je od onih koje je dobro uvijek imati pri ruci.
Cvjetača i špinat pomiješani s orasima i začinima u obliku finih popečaka odličan su izbor za ručak, večeru ili malo hranjiviju užinu.
Potrebni sastojci:
- 160 g sjeckanih oraha
- 80 g luka
- 400 g cvjetače
- 130 g špinata
- 1 češnjak
- 1 prstohvat soli
- 2 jaja
- maslinovo ulje
Postupak:
Cvjetaču naribajte ili sameljite u sjeckalici, luk i špinat narežite na sitne komade.
U tavici s maslinovim uljem pirjajte cvjetaču, luk i špinat te sitno nasjeckani češnjak.
Nakon toga dinstano povrće stavite u zdjelu te ih pomiješajte sa ostalim sastojcima te dodajte začine po želji.
Oblikujte popečke i stavite ih na lim za pečenje koji ste prethodno obložili papirom za pečenje.
Pecite na 180 ° stupnjeva 10 minuta, zatim okrenite i pecite još 5 minuta. Ako želite, popečke možete peći i na tavici s nekoliko kapljica ulja, dok ne poprime zlatnu boju s obje strane.