SAVRŠEN OMJER

Sviđa li vam se jednostavnost ove kuće?

10.04.2013 u 07:25

Bionic
Reading

Ako ste od onih koje nervira gradski život i buka, svidjet će vam se jednostavna kuća u Španjolskoj stvorena za mir i opuštanje

Jednostavna, ali moderna kuća nalazi se u španjolskom mjestu Villarcayo, a dizajnirao ju je studio Pereda Pérez Arquitectos.

Kuća ukupno ima 206 metara kvadratnih, a najviše korištene sirovine su beton i drvo. To je ujedno i najpovoljniji tip gradnje bez skupocjenih materijala, ali unatoč tome prostor ne djeluje hladno.

Uz velike staklene stijene i puno dnevnog svjetla, prostor je opremljen suvremenim namještajem na minimalistički način te odaje dojam mirnog kutka, kao stvorenog za odmor i opuštanje nakon napornog radnog dana.

Dnevni boravak, kuhinja i blagovaonica osmišljeni su kao srce kuće te su povezani s dvorištem. Privatne prostorije poput spavaćih soba i kupaonica smještene su sa stražnje strane i odvojene od dnevnog dijela.

U svemu se može pronaći jednostavan pristup, od gradnje do namještaja i opreme, ali istodobno je sve vrlo funkcionalno i lijepo uređeno.