Svima se ponekad omakne i umjesto ukusne hrskave slanine doručak izgleda poput zagorenog jela koje je pripremalo dijete. Da se to ne bi ponovilo, evo nekoliko savjeta iskusnih kuhara
Više je razloga zašto slanina ne ispada hrskava i sočna nakon pečenja u tavici, a da biste izbjegli sve zamke i konačno na tanjuru poslužili veličanstveni obrok, pomoći će savjeti s Huffington Posta
Slanina je meso i to masno meso, a tajna u pečenju takve hrane je ta da se na početku peče na otprilike ravnomjernoj temperaturi. Slaninu prije pečenja držite na sobnoj temperaturi barem 15 minuta. Tako će se masti brže topiti i slanina će se peći ravnomjerno s krtim dijelovima te postati savršeno hrskava.
Iako većina ljudi smatra da slaninu treba staviti na zagrijanu tavicu, preporučuje se suprotno. Slaninu treba odmah staviti na tavicu i to na slabu vatru. Kako se mast otapa, tako treba pojačati vatru na srednje jako, tako da se krti dio mesa ispeče do hrskavog okusa dok se otapa masni dio. Na jakoj vatri krti dio mesa lakše će zagorjeti.
Još jedna česta pogreška je previše komada u premaloj tavi. U tom slučaju se može skuhati i zavrnuti, ali neće postati hrskava. Bez obzira na to koliko je ukusna, svi znaju da pečena slanina treba biti povremena poslastica pa u tim trenucima nemojte škrtariti i kupite dobar komad. Inače i to može biti razlog neuspjelog pečenja.
Mast od pečenja slanine izvrsna je za pripremu nekih drugih jela poput pirjanja povrća. Nakon što se mast ohladi, stavite je staklenku i čuvajte u hladnjaku