TRENDOVI I ŽELJE

Tražite vjenčanicu? Evo što savjetuju domaći dizajneri

30.10.2016 u 08:46

  • +21

eNVy room vjenčanice

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Bionic
Reading

Kao da sama organizacija nije dovoljan stres, gotovo će svaka djevojka do zadnjeg trenutka razmišljati je li odabrala vjenčanicu o kakvoj je oduvijek sanjala. Sve većim izborom i raznim temama vjenčanja, izbor je čak teži nego prije, ali mogu vam pomoći savjeti naših poznatih dizajnera

Odabir vjenčanice za većinu je djevojaka najvažniji detalj vjenčanog slavlja, a iako nije lako pronaći onu savršenu kreaciju, trendovi i savjeti dizajnera sigurno će pomoći kod konačne odluke.

Čipka je kraljica - nikada neće izaći iz mode

Kao što se pokazalo posljednjih sezona, čipka je nezamjenjiva tkanina koja će uvijek osigurati dozu romantike, ali i seksipila, a to nam potvrđuje i dizajner Vjeko Franetović, koji je zajedno s Nikicom Ivančevićem stvorio uspješni modni brend Envy Room: 'Romantične haljine od čipke su najprodavanije. No, kada su boje u pitanju nema pravila. Jednako dobro prolaze i bijele i one ivory, ili roze i boja kože.'

Isto mišljenje ima i dizajner Ivan Alduk, koji posljednje tri godine radi posebne bridal kolekcije. Ako se Alduka pita, čipka je kraljica tkanina u kolekcijama vjenčanica jer njeno bogatstvo teksture i uzorka pruža iznimno mnogo mogućnosti: 'Uz guste i efektne čipke, jako su tražene i one prozračne, tanke sa sitnim uzorkom koje vrlo često nalikuju tilu svojom teksturom. Uglavnom se djevojke odlučuju za ivory, panna i slične tonove bijele koji izgledaju prirodnije na koži i mislim da je to izvrsna odluka. Romantični tipovi mladenki će se ponekad odlučiti za rozi ili breskvasti ton podstave ili čipke te tako naglasiti svoju osobnost'.

Modne kuće Alduk i Envy Room slažu se da je minimalistički pristup još jedan trend u vjenčanoj modi koji je zauzeo visoko mjesto na ljestvici traženih modela. To su vrlo jednostavne, često slip haljine bez dodanih detalja, nabora i slojeva tkanine. Osim što su izuzetno udobne i ne sputavaju mladenku u tom posebnom danu, dopuštaju da djevojka bude u prvom planu pa su itekako posebne unatoč jednostavnom izgledu.

Svjetski trendovi koje mladenke vole

Dok zamamne ljepotice bez kompleksa nose vjenčanice više nalik negližeu ili u potpuno prozirnoj čipki ispod koje je vidljivo donje rublje, mladenke u Hrvatskoj rijetko se kada odlučuju za tako bombastične modele. Najriskantniji modeli, koji zapravo ništa ne otkrivaju, vjenčanice su od čipke s nude podstavom.

'Imamo već duže vrijeme vjenčanice s podlogom u boji kože i idu odlično. Razlog tome je što sama ljepota čipke tako dolazi do izražaja, a i sama vjenčanica djeluje prozračnije', rekao nam je Vjeko Franetović u ime Envy Rooma.

Da je trend prozirnih vjenčanica pomalo vidljiv i kod nas, slaže se još jedan poznati dizajner koji klijenticama također ispunjava snove svojim kreacijama, Ivan Alduk.

No upozorava da kod odabira takvih haljina treba biti oprezan: 'S njima treba biti izuzetno pažljiv jer ne pristaju svakome i vrlo lako mogu postati neukusne ili pak vulgarne ako ih krase preduboki dekoltei, izrezi. Pravilna kombinacija boja, tkanina i dizajna može izvrsno funkcionirati i u ovom slučaju 'nude' vjenčanica, ali ih je svakako dobro prije toga isprobati.'