OBAVEZNO KUŠATI

Umaci za pet (jela)

14.10.2016 u 12:49

Bionic
Reading

Umaci za pet (jela)

Uz pomoć umaka koji govore stotinu jezika inspirirajte se za neka nova putovanja u kuhinji!

Ova poznata jela uz malo mašte (i finih umaka) pretvaramo u delicije s kojima ćete zasjati kao domaćin ugodnih druženja ili romantičnih večera.

Biftek

Volite li sočne odreske i kremaste umake puna okusa, ovaj način pripreme morate probati. Na malo maslinova ulja zažutite luk pa dodajte biftek te ga pecite po ukusu, ovisno o tome želite li da bude slabije ili jače pečen. U zdjelici pomiješajte umak okusa bešamel Brzo & Fino, jedan žumanjak i nekoliko kapi limunova soka. Izvadite odreske pa ulijte umak, kratko miješajte na vatri, vratite odreske i sve zajedno držite na vatri još dvije-tri minute. Začinite s malo majčine dušice prije posluživanja.

Juha od krumpira

S hladnijim danima dobro dođe svaka nova ideja za juhu – poput ove s krumpirom, koja komotno može biti glavni obrok. Pržite slaninu dok ne postane hrskava, ocijedite od viška masnoće pa izmrvite i ostavite sa strane. Pirjajte luk dok ne omekša, dodajte narezane krumpire, malo mlijeka i po potrebi vode te prokuhajte. Pred kraj ulijte malo umaka Ribanac Brzo & Fino, a kod posluživanja u zdjelice po vrhu dodajte hrskavu slaninu.

Složenac od piletine

Zaboravite odreske cordon bleu, rolanje i čačkalice - ovo jelo morate probati! Namastite posudu za pečenje i pripremite odreske od pilećih prsa: posolite ih i popaprite te svaki zamotajte u krišku šunke. Stavite u zdjelu i zalijte umakom okusa bešamel ili šampinjoni Brzo & Fino. Pecite oko 25 minuta, pa pospite krušnim mrvicama i zapecite još nekoliko minuta.

Palačinke

Pretvorite palačinke u nešto posebno - punite ih nadjevom od špinata i ricotte. Špinat kratko zagrijte na tavi, naribajte malo muškatnog oraščića, zatim mu dodajte ricottu, nadjenite palačinke, zarolajte i prelijte umakom okusa šampinjoni Brzo & Fino. Zapecite kratko u pećnici!

Punjene tikvice

Izdubite tikvice te ih napunite mljevenim mesom koje ste pirjali na luku i češnjaku te začinili solju, paprom i crvenom paprikom. Obilno prelijte gotovim umakom Ribanac Brzo & Fino, pa pecite u pećnici na 180 stupnjeva oko pola sata. Posipajte pahuljicama čilija! Poslužite za ručak ili narežite na manje komade za supersočne zalogaje uz druženje i čašu crnog vina.

Još ideja za pripremu jela s umacima potražite na www.brzoifino.hr