praktični topovi

Vadite ih iz ormara: Vrijeme je za povratak omiljenog komada prošle sezone

30.06.2024 u 07:33

Bionic
Reading

I ove sezone nose se praktični topovi, koje su prošle sezone bili među najpopularnijim komadima za svakodnevne stajlinge

Majice bez rukava možda djeluju vrlo skromno, no nakon što su prošle sezone postale jedan od najtraženijih komada na modnoj sceni, postalo je jasno da se u njima krije ogroman potencijal. I ove sezone prepoznali su ga vodeći dizajneri, koji su najnovijim kolekcijama jasno dali do znanja da je riječ o trendu kojem se ne nazire kraj.

Nošenje ovakvih topova, popularno zvanih i potkošuljama, seže sve do početka 20. stoljeća, kada su ih nosili muškarci kao kupaći kostim. Njegovoj globalnoj popularnosti kasnije su kumovale zvijezde s kinoplatna poput Clarka Gablea u filmu ‘Dogodilo se jedne noći’ iz 1934. godine. Kasnije su glumci Marlon Brando i James Dean potvrdili njegov kultni status.

Na razinu hit modnog predmeta bijeli top je podigla britanska ikona stila Kate Moss u 90-ima, a početkom milenija favorizirale su ga tada najpopularnije Jennifer Lopez i Beyonce.

Chic nijanse koje se nose ovog proljeća Izvor: Profimedia / Autor: Neven Bučević

Uski bijeli topovi, koji vrlo lijepo prate žensku siluetu, tada su se nosili uz minice, kratke hlače i traperice niskog struka, no modne zaljubljenice danas ih nose u ponešto drugačijem stilu.

Naime, umjesto danas zaboravljenih traperica niskog struka, topovi se nose na 'mom' krojeve, koji su iznimno laskavi za liniju. Posebno dobro izgledaju u spoju s bijelim topovima tankih naramenica, a jedan od boljih modela donosi sve popularniji povoljni brend Uniqlo (poznat po viralnim najlonskim torbicama), koji svoj pamučni model prodaje za 14,90 eura.

Ako želite nešto elegantnije, pouzdajte se u majice s rebrastim materijalom i širim naramenicama. Upravo ovi modeli bili su najpopularniji prošlog ljeta, a osim Pradine potkošulje, koja ostaje ponajveći predmet žudnje, izvrsne komade u ovom stilu nude i high street modne trgovine.

No, ako ste odlučili ovo ljeto investirati u dizajnerski komad, divan bijeli top pronaći ćete u Gannijevoj kolekciji. Izrađen je od 100% pamuka, s rebrastim tkanjem i malim detaljem loga izvezenim na prednjoj strani; a ako više volite siluete koje meko padaju i ne pripijaju se uz tijelo, odlučite se za model Dorothee Schumacher, s glatkim završetkom i podignutim rubovima.

Naposljetku, tu su i izazovne majice bez rukava s dubokim prorezima, poput onih koje su u kolekciji proljeće-ljeto 2024. predstavili pojedine luksuzne modne kuće. Gucci je primjerice dizajnirao minimalističku bijelu majicu predstavljenu u spoju s raskošnom suknjom, dok su se u Coperniju odlučili na crni dizajn u all black outfitu.

Naime, upravo su crni topovi jedna od novosti ovog ljeta, jer će prema svemu sudeći biti ravnopravni s bijelim modelima. Njihova svestranost i potencijal za kreiranje elegantnih i udobnih stajlinga su neporecivi, a da je riječ o hit komadu, dovoljno govori podatak da ćete ih pronaći u aktualnoj ponudi brendova kao što su Jacquemus i Dolce&Gabbana, ali i Mangu i Zari, i to u raznim modelima.

  • +3
Topovi za ljeto Izvor: Promo fotografije / Autor: promo