nosivi godinama

Važno je u ormaru imati dobar sako, a ovi modeli odolijevaju vremenu i prolaznim trendovima

23.08.2022 u 15:45

Bionic
Reading

Sako je nesumnjivo jedan od najsvestranijih komada u ženskoj garderobi, a njegova svrha je uljepšati i 'podići' baš svaki stajling. Jednako dobro nosiv uz hlače, suknju ili pak haljinu, sako je nezamjenjiv dodatak brojnim kombinacijama. No, svaka zaljubljenica u modu zna kako je ponekad teško pronaći onaj pravi, savršeno klasičan da odolijeva vremenu, a uz to se slaže s vladajućim trendovima

Teško je pronaći pronaći dizajnera koji u svojim kolekcijama nema iteraciju ovog svestranog kroja; od naglašenog izgleda Anthonyja Vaccarella, stila s dvorednim kopčanjem u kreaciji Saint Laurenta, do bezvremenskih i predimenzioniranih verzija sestara Olsen za The Row.

Stoga, koji su to elementi koji sako čine savršeno klasičnim i bezvremenskim?

Sve je u detaljima; a rez je presudan. Baš kao i sama izrada te dobro pristajanje. Obratite pozornost i na položaj gumba – prilikom isprobavanja ključno je sjediti i kretati se kako biste znali da vam sigurno dobro pristaje.

Sakoi su savršena ravnoteža u slojevitom odijevanju, jesenskom modnom ultimatumu. Negdje na pola puta između strogog i opuštenog, sako se može doslovce nabaciti preko bilo koje kombinacije i izgledat će sjajno.

Bilo da se radi o crnoj boji, tvidu ili lanu, ključan je malo dulji kroj, nenapadno naglašeni struk i profinjena silueta. Vjerujte, postoji savršen model za svaki dan u tjednu.

  • +12
Klasični sakoi Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije