KLASIČAN KOMAD

Velikoj popularnosti ovih majica ponovno ćemo svjedočiti u narednim mjesecima

20.04.2021 u 16:18

Bionic
Reading

Ciklička narav modne industrije naučila nas je da pojedini trendovi s vremenskim odmakom uspijevaju nanovo postati popularnima, a navedeno se odnosi i na takozvane polo majice koje će u narednim mjesecima ponovno uživati u svojih pet minuta slave

Kratkih ili dugih rukava, uz tijelo ili predimenzionirane, polo majice protekle godine vratile su se na modnu scenu u velikom stilu zahvaljujući brojnim brendovima na čelu s talijanskim modnim kućama Prada i Fendi, ali i suvremenim brendovima poput njujorškoga Khaitea.

Da će trend polo majica, čija je glavna karakteristika ovratnik te detalji gumba na njemu, ponovno dominirati modnom scenom, svojim aktualnim kolekcijama i ovoga su puta dala naslutiti brojna dizajnerska imena, a njihov primjer očekivano su odlučili slijediti popularni high street brendovi.

  • +4
Polo majice Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Polo majice pripadaju klasičnim komadima u ormaru te se s lakoćom mogu kombinirati i reciklirati u brojnim stajlinzima, stoga ne čudi činjenica da godinama slove za pametnu modnu investiciju, posebice kada govorimo o njihovim verzijama od visokokvalitetnih materijala.

Kako ističu brojni eksperti iz svijeta mode, polo majice ove će sezone činiti glavnu konkurenciju komadima poput bluzi s predimenzioniranim Petar Pan ovratnikom, klasičnih modela topića i majica.

U odnosu na prethodne modele polo majica, koje predstavljaju jedan od glavnih sinonima preppy stila odijevanja, nove generacije polo majica puno su stiliziranije, a nerijetko ih krasi zanimljiva paleta boja i uzorci kojim se odmiču od klasičnih verzija.

Uz suknju, široke hlače ili traperice, polo majica izuzetno je koristan stajling partner. U predimenzioniranom obliku izgledat će idealno uz dolčevite ili uske košulje dugih rukava pri slojevitom stilu odijevanja, a izazovnije inačice s dekolteom činit će skladnu cjelinu sa ženstvenim modelima suknji i hlača širokog kroja.

Oni koji ipak žele naglasiti sportsku estetiku neće pogriješiti kombiniraju li ih uz udoban donji dio trenirke ili odijelo u paru s tenisicama.

Street style inspiracija: Kako nositi polo majice?