zavidna karijera

Vodimo te na 40 godina Bajage i Instruktora - u zagrebačkoj Areni!

15.10.2024 u 15:21

Bionic
Reading

Bajaga i Instruktori, jedan od najvažnijih i najutjecajnijih rock bendova u regiji, nastupit će 19. listopada u Areni Zagreb, kao dio turneje "Samo nam je ljubav potrebna", kojom obilježavaju nevjerojatnih 40 godina kontinuirane karijere.

Osnovan 1984. godine, bend predvođen Momčilom Bajagićem Bajagom nije samo simbol rock scene bivše Jugoslavije, već i jedan od rijetkih bendova koji je ostao vjeran svom zvuku i publici više od četiri desetljeća. Njihov jedinstven spoj rocka, popa i balade obilježio je generacije, a pjesme poput "Moji drugovi",”Godine prolaze”, "Plavi safir", "Sa druge strane jastuka" i "Muzika na struju" zauvijek su postale dio muzičke povijesti ovog prostora.

Turneju kojom obilježavaju 40 godina na sceni, u travnju je započeo upravo u Zagrebu, intimnim koncertom u Tvornici Kulture, koji je prema njegovoj želji bio remake legendarnog nastupa iz Kulušića. Karte za Tvornicu planule su u samo nekoliko sati, a na nedavnom koncertu u Beogradu okupilo se oko 40 tisuća ljudi, što su samo jedni u nizu pokazatelja koliko je bend popularan i nakon četiri desetljeća.

Tijekom 40 godina, bend je izdao 13 studijskih albuma, a svaki novi projekt donosio je evoluciju u zvuku, no uvijek s prepoznatljivim potpisom.

Ovaj koncert u zagrebačkoj Areni bit će prilika da obožavatelji čuju kako legendarne hitove, tako i novije pjesme s njihovih posljednjih albuma. Kao predgrupa, nastupit će YU Grupa, još jedan legendarni rock bend koji je obilježio glazbenu scenu bivše Jugoslavije.

Ulaznice za ovaj spektakl dostupne su putem Eventima.

Čitateljima tportala darujemo 2 x 2 ulaznice za koncert Bajage i Instruktora, u subotu 19.10.2024. u Areni Zagreb. Objava dobitnika će biti 17. listopada 2024.

Za sudjelovanje u nagradnom natječaju klikni na gumb ispod!

klikni ako se usudiš