UOBIČAJENI STEREOTIPI

Za pripadnike ovog horoskopskog znaka često govore da su dvolični, površni i neodgovorni

09.06.2024 u 08:20

Bionic
Reading

Rođeni pod okriljem Merkura, planeta misaonih procesa, komunikacije i prometa, Blizanci su vješti na riječima, radoznali, spretni i snalažljivi. Pogledajmo koji ih stereotipi prate, odnosno kako na njih gledaju oni koji ih ne poznaju dovoljno duboko

Dvoličnost

Poznato je da se Blizanci često predomišljaju, mijenjaju poglede na ljude i situacije, krše obećanja. Kad dodamo da su simbol njihovog znaka dva djeteta koja se drže za ruke, iz svega navedenog proizlazi najčešći stereotip o njima, a to je dvoličnost.

Pogledaj detaljni horoskop

Iako često ostavljaju dojam da u njima 'žive dvije osobe', dvoličnost je prejaka riječ. Ispravnije je reći da su mentalno prilagodljivi i sagledavaju stvari iz različitih perspektiva. Nije hir to što ih navodi da mijenjaju stavove i raspoloženja, nego sposobnost uočavanja novih aspekata situacije i stjecanja novih spoznaja.

Površnost

Budući da se brzo zasite jednog sadržaja, skaču s teme na temu, stvarajući dojam da se nijednoj nisu dovoljno posvetili. Zbog toga je površnost drugi najčešći stereotip koji se vezuje za Blizance. Iako je istina da ih radoznalost navodi na prebacivanje pažnje na nove sadržaje, prisjetite se da njihov mozak radi 'sto na sat'.

  • +14
Angelina Jolie je Blizanac, rođena je 4. lipnja 1975. Izvor: Profimedia / Autor: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Oni u kratkom vremenu obrade podatke za koje drugima treba dvostruko duže, što znači da stignu prodrijeti ispod površine pojedine teme. Osim brzine obrade, oni se višekratno vraćaju područjima koje ih zanimaju da ih dodatno prouče. Zato nemojte širinu tema kojima se bave poistovjećivati s površnošću.

  • +2
Emily Ratajkowski je Blizanac, rođena je 7. lipnja 1991. Izvor: Ostale fotografije / Autor: Diamond / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia, canva

Neodgovornost

Blizance bije glas neodgovornih i nepouzdanih jer često odustaju i ne dovrše poslove koje su započeli. Međutim, ti su epiteti samo djelomično točni. Oni su vrlo marljivi i posvećeni onome što ih dovoljno jako privuče da im suzbije radoznalost prema drugim materijama. Tko se duže druži s pojedinim Blizancem zna da je voljan žrtvovati se da bi obavio do kraja zadaću do koje mu je osobito stalo.

  • +8
Heidi Klum je Blizanac, rođena je 1. lipnja 1973. Izvor: Profimedia / Autor: Simone Comi / Zuma Press / Matt Baron/BEI / Shutterstock Editorial / Profimedia

Dvojbeni ugled Blizanaca u javnosti posljedica je njihove radoznalosti, brzine kojom usvajaju znanja i sposobnosti usporednog obavljanja više zadataka. Iz onog što vide prosječni promatrači izvlače pogrešne zaključke, no ako se zadube u njihove osobnosti shvaćaju da su puno složeniji nego što se na prvi pogled čini.