odlična alternativa

Zaboravite na visoke pete: Ove cipele dodaju centimetre, a tako su udobne

08.06.2024 u 17:05

Bionic
Reading

Modne ikone, trendseterice i slavne glumice ove sezone pronašle su alternativu neudobnim stiletto cipelama u sandalama na punu petu

Sezona vjenčanja i večernjih ljetnih zabava uskoro će biti u punom jeku, što znači da je ovo idealan trenutak da krenete u potragu za cipelama s dobitnim spojem elegancije i udobnosti.

Trendseterice su već pronašli svoj favorit - sandale s punom petom. Prema svemu sudeći, upravo će one obilježiti elegantne stajlinge na skorašnjim romantičnim ljetnim proslavama.

Pogledajte najljepše vjenčanice slavnih ljepotica Izvor: Profimedia / Autor: Neven Bučević

Ove sandale idealne su za sve kojima je dosta muka s visokim tankim petama; od toga da propadaju u travu do neupitne doze neudobnosti. Naime cipele s punom petom sjajna su alternativa upravo zato što vas oslobađaju svih uobičajenih muka na koje ste navikli s glamuroznim cipelama, a bez žrtvovanja stila.

Tzv. wedge cipele bile su veliki hit od 90-ih do 2010-ih, no u prošlom desetljeću modna scena kao da je zaboravila da postoje. To se definitivno mijenja ove sezone te ih sve češće viđamo u stajlinzima ulične mode, ali i na modnim pistama.

Primjerice, na nedavno održanoj reviji brenda Chloe gotovo sve dame u prvim redovima, uključujući glumicu Siennu Miller, nosile su upravo ove chic sandale! Konkretno, birale su model s karakterističnom platformom od drva i prepoznatljivim detaljem debelih remena od crne kože, nastalih po uzoru na klompe.

No ako vam se ovakvi modeli čine ponešto preglomazni, pouzdajte se u aktualni favorit modnih zaljubljenica i ikona stila - crne cipele s punom petom, koje su oličenje elegancije, a lako ćete ih nositi do ranih jutarnjih sati.

U njima je osvanula i vječna modna inspiracija Alexa Chung pokazavši da vam za stiliziranje briljantnog stajlinga nije potrebno baš ništa više od ovih chic cipela i klasične crne haljine.

Kako biste otišli korak dalje i investirali u model koji ćete iz godine u godinu obožavati nositi, a nikad neće izaći iz mode, bacite pogled na neke od najsuvremenijih dizajna koji se ističu strukturiranom petom u avangardnom stilu.

Takve nam donosi brend Reformation na cipelama od crne brušene kože, ženstvenih preklopljenih remenčića i pete koja se blago uvlači prema unutra, ali i dalje dolazi s garancijom cjelodnevne nosivosti.

Klasične opcije sigurno vam neće biti problem pronaći, jer divne modele u aktualnoj ponudi imaju i cjenovno pristupačniji brendovi poput Zare i Manga, kao i brojne luksuzne modne kuće poput Khaitea, koji je dizajnirao efektan model mula visoke pete, ili Saint Laurent, koji donosi potpuno crne espadrile s platformom.