modna inspiracija

One znaju tajne chic stajlinga: Evo kako Francuskinje nose hit cipele i sandale

03.06.2024 u 14:47

Bionic
Reading

Stil francuskih modnih zaljubljenica odavno je ogledni primjerak chic stajlinga vrijednih kopiranja te vrelo modne inspiracije

Udobne ravne sandale i ovog će ljeta dominirati stajlinzima te i najobičnije modne kombinacije pretvarati u oličenje chica i visokog stila. To najbolje znaju uvijek elegantne Francuskinje, koje imaju sjajne prijedloge za nezaboravne ljetne outfite.

Ove sezone u punom sjaju vraćaju nam se japanke, koje nakon desetak godina izostavljenosti s modne scene prestaju biti obuća rezervirana za plažu te se nosi u svim kombinacijama ulične mode.

Ako, ipak, niste velika ljubiteljica ove minimalističke i toliko praktične obuće, oslonite se na trenutno najpoželjnije ravne sandale sa zlatnim detaljima, koje su garancija glamuroznog izgleda od jutra do mraka.

  • +17
Zlatne sandale Izvor: Ostale fotografije / Autor: - / Shutterstock Editorial / Profimedia, canva

Osim njih, chic Francuskinje obožavaju nositi i klasične espadrile, koje se predivno kombiniraju s popularnim torbama od pruća i rafije, a tu su i uvijek poželjne balerinke i mokasinke koje vrhunski pristaju laganim ljetnim komadima.

Chic nijanse koje se nose ovog proljeća Izvor: Profimedia / Autor: Neven Bučević

Japanke i pletene haljine

Iako pletivo povezujemo prvenstveno sa zimskim periodom, haljine od ovog materijala mogu biti iznimno ugodne za nošenje i tijekom romantičnih ljetnih večeri, kada njihov mekan i podatan materijal pruža taman dovoljno topline i prozračnosti.

U spoju s japankama djeluju vrlo ležerno, a ako želite svemu dati elegantniji prizvuk, birajte komade u potpuno bijeloj boji.

Balerinke i capri hlače

Capri hlače ostaju pomalo kontroverzan komad kojem mnogi spočitavaju nedostatak otmjenosti i prekomjerno žrtvovanje stila za udobnost, no chic Francuskinje upravo u njima pronalaze tajno 'oružje' za pogođene ljetne stajlinge. U spoju s nezaobilaznim balerinkama čine outfit koji se nosi iz dana u dan, od posla do casual druženja u gradu!

Sandale s remenčićima i plisirane hlače

Plisirane suknje jedan su od najpoželjnijih komada ove proljetno-ljetne sezone, no Francuskinje rado biraju i njihovu još elegantniju alternativu - plisirane hlače.

Ovakve hlače dolaze u širokom kroju i iznimno su laskave za liniju jer vizualno izdužuju nogu, stanjuju struk i 'peglaju' bokove. Posebno dobro izgledaju usklađene sa sandalama ženstvenih, tankih remenčića.

Sandale s vezicama i haljina dugih rukava

Sandale s visokim vezicama osvajaju svojim romantičnim stilom, a posebno zavodljivo izgledaju nošene s haljinama dugih rukava. Ovaj chic dizajn haljina odavno je osvojio francuske modne zaljubljenice, koje ih najradije nose u mini kroju.

Mokasinke i kratka suknja

Za dane u kojima se jednostavno ne osjećate raspoloženo za nošenje otvorene obuće, uvijek se možete osloniti na omiljene mokasinke - obuću koja vas nikad neće iznevjeriti pružajući vam besprijekornu udobnost. Mokasinke su uz to i iznimno svestrane pa ćete ih lako kombinirati s bilo kojim ljetnim komadom, a chic Francuskinje pokazuju nam koliko dobro izgledaju u spoju sa zavodljivim mini suknjama.