PJEVAČ SE KAJE

Žao mi je što sam potratio godine na gluposti

03.04.2013 u 12:15

Bionic
Reading

Gostujući na Anteni Zagreb Goran Bare najavio je posljednji nastup Antenaplugged u Club&Loungeu Roko u petak, 5. travnja,osvrnuo na svoju prošlost, a prokomentirao je i novog papu

'Buonasera, Franjo! Franjo je cool! Ja vjerujem u Boga, ali Crkva kao institucija mi nije bliska. On je tu da vodi to, da se pojavi na balkonu tamo, nešto kaže, onda se vrati u svoj krevet. One časne sestre oko njega trčkaraju, a ovi bankari oko njega isto trčkaraju!', ovim je riječima Goran Bare, gostujući na Anteni Zagreb, u svom osebujnom stilu počastio novog poglavara Katoličke crkve.

U 'Jutarnji show' Antene Zagreb došao je najaviti posljednji u nizu od četiri koncerta Antenaplugged u organizaciji Antene Zagreb i Ožujskog piva. Ovog petka Bare će sa svojim 'Majkama' svirati u Club&Loungeu Roko. Radi se o unplugged koncertu pa Bare za tu prigodu najavljuje nove aranžmane već dobro poznatih i omiljenih starih stvari.

Doznali smo jutros i da Majke za tri tjedna kreću sa snimanjem novog albuma.


'Našli smo jednu kuću gdje ćemo preseliti opremu i krećemo!', rekao je Bare i dodao da materijala ima dovoljno za još pet albuma. Priznao je da pjesme piše stalno i posvuda te da su one tek niz slika i simbola: ''Teške boje' na primjer su pjesma o ničemu!', rekao je.

Čak nekoliko puta tijekom gostovanja Bare je govorio o svom djetinjstvu, odrastanju u Vinkovcima i prvim doticajima s rock and rollom. Priznao je kako ne zna niti jednu pjesmu za djecu jer je krenuo slušati rock već s devet godina.

'Tražio sam sestru da mi donese iz Zagreba bilo što. A kad sam čuo Doorse svidio mi se taj njihov 'mrak'. Sjećam se i prve singlice Rolling Stonesa. Izgledali su kao vještice. To mi se svidjelo. Znao sam da to želim raditi čitav svoj život. Toliko volim koncerte da bih najradije svirao svaki dan. Sad me već doduše godine stišću. Teče lagano i četrdeset osma. Nisam više kao nekad, ali sad mi je žao što sam proćerdao tolike godine na gluposti!', zaključio je Bare i dodao da nikako ne bi htio biti uzor mlađim generacijama: 'Može se neko dijete 'furat' na Bareta i onda otići mojim stopama. To baš ne bi bilo lijepo!'