Sitno brojimo do Uskrsa pa mnogi planiraju bogatu obiteljsku trpezu, a RTL-ov kulinarski chef Tomislav Špiček otkrio je zašto se primjerice baš na Uskrs jedu jaja i kuhana šunka
Gledatelji RTL-a svakodnevno gledaju Tomislava Špičeka u kulinarskom natjecanju 'Tri, dva, jedan – kuhaj!, a kao vrhunski chef otkrio je zašto se omiljene namirnice poput jaja i šunke jedu baš na Uskrs.
Kako je rekao, Uskrs jedva čeka, a kaže kako je logično da su jaja dio blagdanske trpeze jer se priroda budi, trava zeleni i kokice počinju jesti jaja dok je šunka u ovo doba godine 'odradila' taman kako treba.
Dodaje da su još neke od idealnih namirnica divlje šparoge ili sir s vrhnjem jer su i ti mliječni proizvodi kvalitetniji kada dođe proljeće pa krave dobiju svježu prehranu ispašom.
Tradicionalno se i boje pisanice, a chef Špiček otkrio je kako njegova djeca rade pisanice s djedom i to na prirodne načine poput bojanja djetelinom ili lukom. A zašto je kod kuće više za stolom nego za štednjakom, pogledajte u video prilogu.