726 MILIJUNA KUNA

Zavirite u besramno skup stan

22.04.2013 u 10:08

  • +4

Najskuplji stan u New Yorku

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Bionic
Reading

New York obiluje luksuznim nekretninama, a u samom centru grada luksuznih stanova doista ne manjka. Međutim među najluksuznijim stanovima grada koji nikada ne spava pojavio se novi rekorder – stan koji se prodaje za 125 milijuna dolara, odnosno oko 726 milijuna kuna

Pierre hotel penthouse nalazi se u njujorškoj Petoj aveniji te zauzima 41., 42. i 43. kat hotela Upper East Side, a ima čak 16 soba, šest kupaonica i četiri terase. Raskošni dom nudi i nevjerojatan kružni pogled na grad, pa tako vlasnici neometano mogu uživati u pogledu na Manhattan, Central Park te rijeke Hudson i East River.

Stan krase veliki prozori, poput onih na katedralama, te kamini dizajnirani u 17., 18. i 19. stoljeću, a ni privatna teretana nije izostala. Etaže su povezane raskošnim drvenim stubištem, a ima čak i knjižnicu s lamperijom iz 18. stoljeća te prostor za goste koji obuhvaća dvije spavaće sobe, tri kupaonice, kuhinju i dvije dnevne sobe.

Luksuzni stan nudi i švedsku saunu, privatni lift, tri male te veliku, glavnu kuhinju. Novi vlasnici, osim 125 milijuna dolara za sam stan, svaki mjesec morat će izdvajati nevjerojatnih 47 tisuća dolara, odnosno oko 272 tisuće kuna, za režije.

Ovaj grandiozni dom bio je vlasništvu Martina Zweiga, burzovnog analitičara koji je 1987. godine predvidio slom tržišta tri dana prije nego se dogodio. Zweig, koji je preminuo u veljači u 70. godini života, kupio je raskošni stan 1990. godine za 21,5 milijuna dolara, što je za tadašnje vrijeme bila rekordna cijena.