PROMJENA IMIDŽA

Željni ste promjene, a ne sviđaju vam se slojevito ošišane frizure? Rješenje je prilično jednostavno

07.10.2021 u 14:54

Bionic
Reading

Iako je ove sezone naglasak na slojevito ošišanim frizurama koje mogu postići efekt voluminoznosti, ako niste ljubiteljica ovakvog stila, nećete pogriješiti ukoliko se odlučite za tzv. oštri rez

Jesen je uvijek dobrobrošlo vrijeme za promjene i posjetu frizeru nakon ljeta, a ako ste razmišljali kako bi i vaša frizura trebala dobar make over, to možete postići i suptilnom promjenom boje ili osvježenjem uz pomoć pramenova.

Ove je sezone sve u znaku slojevito ošišanih frizura jer one daju efekt volumena što je osobito korisno za dame s tankom kosom.

RIJEČ SLAVNOG STILISTA

Kratke, srednje dužine ili duge: Ovih 15 frizura posebno laskaju tankoj kosi

Pogledaj galeriju
  • placeholder

Ipak, ako vam se više sviđaju tzv. oštri rezovi bez ležerno ošišanih slojeva, prirodan izgled klasičnog stila možete postići i ukoliko ste ravno ošišani.

  • +5
Naomi Watts Izvor: Profimedia / Autor: Olivier Huitel / Crystal Pictures / Crystal pictures / Profimedia

To se postiže tako da se prati prirodan pad kose koji se dodatno naglašava tzv. okomitim, oštrim rezom - no riječ je o stilu šišanja koji zahtijeva individualan pristup budući da je svaka kosa posebna.

Dakako, da biste mogli postići ovako jednostavan look, kosa mora biti savršeno ošišana pa se prepustite samo u ruke iskusnog frizera.

Iako se možda čini kako je održavanje ovakve frizure komplicirano, bez brige, nećete imati puno problema sa stiliziranjem ako je kosa dobro ošišana.

Tzv. oštri rez je jednostavan budući da kosa može zasjati u svom prirodnom obliku. Dakle, ovdje treba samo podcrtati ono što imate pa nemojte pretjerivati sa sredstvima za stiliziranje ili s npr. peglom ili četkom za feniranje.

Ukoliko pak imate kovrčavu kosu, trebali biste samo pratiti prirodan izgled svojih uvojaka. Nakon pranja, koristite regenerator pustite da se kosa osuši na zraku i oblikujte je prstima.