MODNI SAVJETI

Znate li se odjenuti prema građi svog tijela?

07.03.2015 u 08:52

Bionic
Reading

Modna ikona Olivia Palermo nedavno je otkrila da je po njezinom mišljenju najveća greška ne odijevati se primjereno građi tijela

Prije svega trebamo definirati građu svog tijela, dakle otkriti jeste li 'jabuka', 'kruška', 'pješčani sat', atletski građeni ili tzv. 'obrnuti trokut', piše Yahoo! Style. Svaka od nas je jedinstvena po svojoj građi tijela, a neke su čak kombinacija nekoliko tipova tijela! To nije lak zadatak, zato se pažljivo procijenite pred ogledalom.

Atletska građa: vitki ste, a struk, kukovi i ramena su slične širine
Predstavnica: Cameron Diaz

Što odjenuti:

Sve što naglašava lijepo oblikovane ruke ili ramena, a stvara iluziju oblina. Nosite jake boje i uzorke koji će dodati obline gdje treba. Slojevit način odijevanja također je sjajan način da stvorite iluziju bujnijeg tijela.

372316, 372330, 372332, 372364Građa 'jabuka':
većina mase akumulira vam se iznad kukova koji su uski. Leđa, rebra i ramena su široka, i možda širi od drugih tipova tijela.
Predstavnica:Drew Barrymore

Što odjenuti:

Noge su vaš adut i istaknite ih. Torzo možete izdužiti noseći odjeću s V-izrezom ili tunike, bluze ili haljinice koje prikrivaju trbuščić. Vi morate stvoriti iluziju struka. Birajte odjevne kreacije koje su uske na gornjem dijelu i onda se lagano šire prema bokovima.

Građa 'kruška'
Donji dio tijela širi je od gornjega, odnosno kukovi su vam širi nego ramena. Aduti su vam ramena, torzo i ravan trbuh.
Predstavnica: Kim Kardashian

Što odjenuti:

Trebate naglasiti struk i ruke, a dodati volumen ramenima i gornjem dijelu te prikriti kukove. Za vas je idealna odjeća koja će kamuflirati bujne kukove, dakle suknje laganog A-kroja ili olovka-suknje. Usmjerite pozornost na gornji dio tijela. Izbjegavajte suknje jakih boja ili uzoraka. Majice ili bluze s izrezom lađe ili kvadratnim izrezom odličan su odabir za vašu građu tijela.

Građa 'pješčani sat': ramena i bokovi su vam sličnih proporcija i razdvojeni uskim strukom.
Predstavnica: Beyonce

Što odjenuti:

Trebate pokazati obline, ali s mjerom! Odjenite se u odjeću koja vam naglašava figuru, ali bez pretjerivanja. Odličan su odabir npr. haljine na preklop, uske traperice, suknje visoka struka koje ističu struk…

Građa 'obrnuti' trokut
: pripadnicama ovakve građe gornji je dio tijela širi u odnosu na uski struk i kukove.
Predstavnica: Renee Zellweger

Što odjenuti:

Vaš je zadatak da naglasite donji dio tijela, a ublažite ramena i gornji dio dijela. Istaknite noge, a istaknite struk i kukove. Nosite svjetlije boje suknji ili hlača te odjeću koja stvara iluziju struka.