VAL DOBROČINITELJSTVA

Zvijezde pomažu žrtvama poplave

22.05.2014 u 20:01

Bionic
Reading

Adriana Lima, Simon LeBon, David Duchovny, Mia Farrow, Josh Duhamel, Justin Timberlake… samo su neki od celebrityja koji na svojim profilima na Twitteru pozivaju ljude da pomognu zemljama zahvaćenim poplavom

Ni svjetski poznate zvijezde nisu ostale imune na tragediju koja je zadesila našu regiju. Brojni među njima koriste svoje profile na Twitteru i obraćaju se svojim fanovima te ih mole da na neki način pomognu žrtvama velikih poplava u Hrvatskoj, Srbiji te Bosni i Hercegovini. Neki od njih javno se odriču svojih honorara za nastupe/sportska natjecanja te poručuju kako će taj zarađeni novac donirati za pomoć žrtvama poplava.


Prvi među njima svakako je srpski tenisač Novak Đoković. Jako je aktivan na svom Twitteru pa gotovo svakih nekoliko sati piše izvještaje o stanju u regiji i poziva i druge da se uključe u akciju za pomoć žrtvama.

Brojni poznati odazvali su se upravo na njegov poziv – BBC je počeo izvještavati o poplavama tek nakon što je Đoković pokrenuo akciju na društvenim mrežama, odazvali su se i manekenka Adriana Lima, američki političar i aktivist Al Gore, glumac Kevin Spacey, kao i Đokovićev kolega Rafael Nadal, a on je na svom Twitteru pohvalio Novaka zbog pomaganja te obznanio i svoju podršku žrtvama.

Podršku je poslala i turska glumica Meryem Uzerli, Hurem iz serije ‘Sulejman Veličanstveni’, uz poruku da misli na sve zahvaćene poplavom. Glumac David Duchovny pozvao je na pomoć za žrtve poplava u Srbiji te je na svom Twitteru objavio adrese i brojeve računa na koje se mogu uplatiti donacije za žrtve.


Aktivirali su se i glumica Alyssa Milano, glumac Josh Duhamel, članovi grupa Faith No More i Guns ‘n’ Roses, kao i glumica i aktivistica Mia Farrow koja je iskoristila društvene mreže i obratila pažnju na katastrofu.

I pjevačica Neneh Cherry uputila je svoje fanove kako mogu pomoći žrtvama poplava u regiji, baš kao i Simon Le Bon te članovi grupe Dire Straits, a pjevač Billy Idol, koji uskoro treba nastupiti u Srbiji, poručio je putem svog Twittera kako će svu zaradu s tog koncerta dati u dobrotvorne svrhe za pomoć žrtvama poplava.

Justin Timberlake također je objavio svoju sliku s donacijskim brojevima za žrtve poplave.