'SVETA CECILIA'

Besplatno izdanje Foo Fightersa posvećeno žrtvama napada u Parizu

23.11.2015 u 18:25

Bionic
Reading

Američki alt rokeri Foo Fighters izdali su iznenadni, besplatni mini album 'St Cecelia' posvećen žrtvama terorističkih napada u Parizu 13. studenog, u kojima je ubijeno 129 osoba, a 352 su ranjene

Misteriozno odbrojavanje na njihovoj internetskoj stranici završilo se u nedjelju, 22 studenog navečer kada se pojavilo iznenađenje - novi mini album s pet pjesama pod nazivom 'Saint Cecilia'. Album je dostupan za besplatno skidanje, a njegovo izdavanje podudara se sa završetkom njihove turneje u sklopu koje su nastupili na mnogobrojnim velikim koncertima diljem Velike Britanije. Turneju je obilježilo to što je tijekom koncerta u Švedskoj ovog ljeta frontmen grupe Dave Grohl pao i slomio nogu.

Grohl je još u listopadu natuknuo da je s bendom snimio nekoliko pjesama dok su bili u Texasu na glazbenom festivalu Austin City Limits, a sada su se, šest tjedana poslije te pjesme pojavile na stranicama za streamanje

U priopćenju za javnost Grohl je rekao da je nova glazba poprimila drugačiji ton nakon terorističkih napada u Parizu 13. studenog. Link putem kojeg se može donirati novac vidljiv je na internetskoj stranici Foo Fightersa, a na njoj se može skinuti novi album.

'Ovaj projekt poprimio je totalno drugačiji ton. Kao i sve ostalo, čini se... Postoji nova, dobra namjera da, čak i na najmanji mogući način, možda ove pjesme unesu malo svjetlosti u ovaj ponekad mračni svijet. Da nas podsjeti da je glazba život te da nada i ozdravljenje idu ruku pod ruku s pjesmom. To je nešto što nam nikada ne može biti oduzeto', napisao je Grohl.

'Svima koji su pogođeni zločinima u Parizu - u srcima smo s njima i njihovim obiteljima. Vratit ćemo se i slaviti život i ljubav s vama opet jednog dana s našom glazbom. Kako bi i trebalo biti učinjeno', dodao je.

Mini album sastoji se od pet pjesama - 'Saint Cecelia', 'Sean', 'Savior Breath', 'Iron Rooster', 'The Neverending Sigh'. Također Grohl je napisao opširno pismo u kojem objašnjava svoje misli o mini albumu i zadnjih 12 mjeseci u bendu koji prate njegovo izdavanje, a može ga se pročitati na njihovim stranicama.

Read a letter from Dave & download #SaintCecilia for free. Available now at http://www.saintceciliaep.com/

Posted by Foo Fighters on 22. studeni 2015