MAJČIN ODLAZAK

Bolan gubitak dubrovačkog umjetnika Igora Hajdarhodžića

19.04.2016 u 15:27

Bionic
Reading

Proteklog vikenda u 82. godini preminula je hrvatska glumica Ksenija Dedić Hajdarhodžić, supruga poznatog glumca i redatelja Izeta Hajdarhodžića i majka dubrovačkog glumca i umjetnika Igora Hajdarhodžića, bivšeg partnera Maje Vučić. Povučena glumica koja je davno napustila kazališne daske bila je i sestrična Arsena Dedića kojoj je poznati skladatelj posvetio i jednu svoju pjesmu. Posljednji put u javnosti se pojavila prije četiri godine na kazališnoj premijeri u ZKM-u

Jedna od hrvatskih glumica koja nije voljela svjetla reflektora bila je Ksenija Hajdarhodžić, supruga poznatog glumca Izeta Hajdarhodžića s kojim je imala troje djece, Žarka, Hanu i Igora Hajdarhodžića, svestranog dubrovačkog umjetnika poznatog po izradama maketa brodova i bivšeg supruga pjevačice Maje Vučić.

Igorova majka preminula je proteklog vikenda u 82. godini, a i sam umjetnik vijest o njezinu odlasku podijelio je s prijateljima na društvenim mrežama. Ksenija Hajdarhodžić davno se oprostila od aktivnog glumačkog života, no uvijek se pamte njezine izvedbe davnih šezdesetih i sedamdesetih u predstavama Koste Spaića na Dubrovačkim ljetnim igrama. Osamdesetih i devedesetih radila je i kao šaptačica u zagrebačkom HNK-u i Gavelli. Poznata je njezina rodbinska veza s Arsenom Dedićem čija je bila sestrična, a Arsen joj je u mladosti posvetio i jednu od svojih prvih pjesama, 'Večer sa Ksenijom'.

Povučena glumica rijetko se mogla vidjeti u javnosti, a posljednji put to je bilo 2012. na kazališnoj premijeri 'Spremni' u ZKM-u u društvu glumice Doris Šarić Kukuljice. Godinu dana prije bila je na otvaranju zajedničke izložbe 'Portreti brodova' svog sina Igora i Arsena Dedića u zagrebačkoj galeriji Vladimir Horvat.


Igor Hajdarhodžić u društvu prijateljice i ujaka Arsena Dedića na otvaranju svoje izložbe 2011. godine (u pozadini Ksenija Hajdarhodžić)