PRIČA IZ ŽIVOTA

Bradley Cooper bit će 'Američki snajperist'

03.05.2013 u 07:00

Bionic
Reading

Glumac će u novom filmu Stevena Spielberga igrati ulogu Chrisa Kylea, stvarnog snajperista i pripadnika specijalnih postrojbi koji se 'proslavio' u Iraku, a koji je početkom godine ubijen u Teksasu

Spielberg je nedavno odlučio da se neće baviti znanstvenofantastičnom avanturom 'Robocalypse'. Sad znamo i zašto - čini se da mu je projekt vezan uz stvarne osobe i stvarni život privlačniji.

'American Sniper' bit će snimljen po scenariju Jasona Halla (Spread), kao i memoarima samog Kylea. Spielberg će time ući u, za prilike u SAD-u, složeno i osjetljivo pitanje prava na oružje.

Cooper je nedavno odbio ulogu u drami o osveti 'Jane Got A Gun, u kojoj je trebao igrati s Natalie Portman, piše Los Angeles Times.

Uz Spielberga i Coopera, u projekt su se uključili producenti Andrew Lazar (Get Smart) i Peter Morgan (Identity Theft), dok će operativu preuzeti DreamWorks i Warner Bros. Snimanje bi trebalo biti obavljeno nadolazeće zime na još nepoznatoj lokaciji.

Priča o Chrisu Kyleu punila je američke medije nekoliko mjeseci. Poznat kao najprecizniji snajperist u povijesti američke vojske, taj je Teksašanin služio nekoliko godina u Iraku, u kojem mu je njegova smrtonosna vještina pribavila nadimak 'Vrag iz Ramade'.

Nakon odlaska iz mornarice Kyle se vratio u Teksas, pokrenuo zaštitarsku tvrtku i napisao autobiografiju koja je postala bestseler prošle godine. Priča ima tragičan kraj. U veljači ove godine Kylea i njegovog prijatelja ustrijelio je 25-godišnji Eddie Routh