NAGRADNJAČA

Damir Urban & Four na Božićnom koncertu u Zagrebu - dobitnici

13.12.2010 u 13:54

Bionic
Reading

Tvornica kulture 22. prosinca u Hypo centru organizira veliki Božićni koncert na kojem će nastupiti renomirano ime hrvatske glazbene scene, Damir Urban. Radom sa svojim prvim i kultnim bendom, Lauferom, te zahvaljujući samostalnim albumima s grupom The Four, postao je etablirano glazbeno ime i umjetnik karakterističnog glazbenog izričaja. Tportal.hr poklanja svojim čitateljima 3x2 ulaznice

Bivši frontmen Laufera višestruki je dobitnik nagrade Porin: u kategoriji najbolje vokalne suradnje za pjesmu 'S dlana Boga pala si', koju izvodi s riječkim bendom En Face, 1996. te u kategorijama album godine, najbolji album alternativne rock muzike i produkcija godine za album 'Žena dijete'. Isti album dobio je šest rock nagrada Crni mačak.

Nakon uspješne karijere u kultnom Lauferu, Urban se okreće samostalnom autorskom radu koji je dobio naklonost publike i poklonika njegovog glazbenog senzibiliteta.

Godine 1996. izdaje prvi samostalni album, 'Otrovna kiša', koji je snimio uz pomoć prijatelja okupljenih pod imenom Four. Album, na kojem se nalaze hitovi 'Astronaut', 'Nebo' i 'Robot', nominiran je za Porin, i to u tri kategorije: za najbolji videobroj ('Nebo'), za najbolju produkciju te najbolju snimku albuma.

Dvije godine kasnije izlazi drugi album, 'Žena dijete', za koji dobiva Porina za najbolji rock album i najbolji album alternativne muzike. Pored Porina, album je osvojio i nekoliko Crnih mačaka te su ga glazbeni kritičari proglasili jednim od deset najboljih albuma desetljeća. Godine 2004. u Rijeci snima svoj treći album, 'Retro'. Najnoviji album 'Hello', koji je izašao prošle godine, dokazuje da Urban ima još puno toga za reći.

Po dvije ulaznice osvojile su:

Ivana Ivandić
Ana Vila
Edina Fajković

Dobitnici ulaznice preuzimaju na dan koncerta od 19.30, na blagajni Hypo centra, uz osobnu iskaznicu i napomenu da su ulaznice osvojili na tportalu.