RAZUZDAN U PROŠLOSTI

Evo zašto je princ Harry toliko protiv selfieja

07.04.2015 u 17:40

Bionic
Reading

Princ Harry, koji se ovih dana priključio australskoj vojsci, jednoj od obožavateljica nije udovoljio kada ga je zamolila za selfie, ali ima dovoljno dobrih razloga za to

Četvrti u nasljednom nizu za britansku krunu, a uskoro i peti, kada se rodi drugo dijete njegova brata Williama i Kate Middleton, započeo je u ponedjeljak vojnu službu u Australiji.

Stotine mladih obožavatelja srdačno su ga dočekale u Canberri, što će biti njegovo jedino pojavljivanje u javnosti tijekom jednomjesečnog boravka u Australiji. 'Ne, ne volim selfieje', rekao je Harry kada ga je jedna djevojka zamolila da se fotografira s njom. Dodao je da ga slobodno može fotografirati.

'Iskreno, zaboravite ih. Znam da ste mladi, ali selfieji nisu dobra stvar. Snimajte obične fotografije!', rekao je.

Lauren Rosewarne, stručnjakinja za društvene mreže na sveučilištu u Melbourneu, misli da je to dobar savjet.

'Mlade uvijek treba podsjećati da ono što se objavi na internetu ostaje na njemu i kada se izbriše', rekla je za AFP. 'On to možda najbolje zna. Te se snimke nikada ne brišu', objasnila je Rosewarne i natuknula kako je to možda razlog zašto Harry ne voli selfieje, a i 2012. na internetu su osvanule njegove golišave fotografije s jedne raskalašene zabave u Las Vegasu.

Harry je najavio odlazak iz vojske nakon službe u Australiji. Tridesetogodišnji princ će ondje biti stacioniran u Sydneyju, Darwinu i Perthu te će služiti u različitim postrojbama.