ELEKTRONSKI SPEKTAKL NA POLJUDU

Festival Ultra se vraća: Dogodine tri dana u Splitu!

12.11.2013 u 16:05

Bionic
Reading

Festival elektroničke glazbe Ultra Europe, koji je ovoga ljeta po službenim podacima u Split doveo više od 100 tisuća gostiju, u srpnju iduće godine ponovno se vraća na Poljud. Organizatori su najavili da će trajati tri dana, odnosno jedan dulje u odnosu na prvo izdanje, a tek u veljači odlučit će se hoće li se završni Ultra Beach održati na Hvaru ili nekom drugom dalmatinskom otoku

'Splitski izdanje Ultre bilo je uvjerljivo najuspješnije otvaranje festivala u njegovih šesnaest godina i uspjeli smo dovesti trenutačno najznačajnije i najpopularnije izvođače: čak 24 izvođača našli su se na listi TOP 100, a šest DJ-eva među prvih deset na svijetu. Već sada mogu najaviti da će i prva najava line-upa za iduću godinu zadovoljiti brojne ukuse', kazao je organizator Joe Bašić.


Za spektakl na Poljudu od 11. do 13. srpnja ovoga tjedna kreće prodaja najjeftinijih ulaznica 'early bird' (75 eura za sva tri dana), što je prilično skuplje nego lani, no Bašić najavljuje da će se uskoro objaviti poseban popust za hrvatske državljane. Prošloga ljeta, inače, zbog ovog festivala Split i Hvar posjetili su gosti iz više od 75 zemalja i procijenjen je 'najvećim međunarodnim događajem u povijesti Hrvatske'. Ovogodišnja turistička potrošnja procjenjuje se na oko 60 milijuna kuna, a promocija Splita i Hrvatske ne može se ni procijeniti. Cilj je organizatora u idućim godinama brojku povećati na 250 tisuća posjetitelja.

Festival je svojim dolaskom na predstavljanje podržao gradonačelnik Splita Ivo Baldasar, kojega je iznenadio prošlogodišnji interes. Obećao je punu podršku, jednako kao i šefovi turističke zajednice Splita i županije.

Svoj dio kolača od iznajmljivanja stadiona ponovno će dobiti Hajduk, koji će zajedno s organizatorima festivala vjerojatno razviti zajedničku liniju suvenira. Na konferenciji za medije prikazan je i službeni desetominutni 'aftermovie' prošlog festivala, koji se s nestrpljenjem čekao na društvenim mrežama. Prijenos uživo tijekom prva dva festivalska dana pratilo je čak 6,5 milijuna ljudi iz svih dijelova svijeta, a tri pjesme koje su prošle godine predstavljene u Splitu bile su u TOP 10 svjetskih ljestvica.