Na riječkom Korzu završeno je prvo izdanje Rijeka food festivala powered by Billa, a svoje putovanje nastavlja 16. i 17. rujna u Puli na Narodnom trgu
Tijekom dva dana trajanja festival je posjetilo više od 3500 posjetitelja koji su imali priliku uživati u nesvakidašnjoj gastro ponudi.
Riječani, ali i mnogobrojni turisti s velikim su veseljem dočekali festival ulične hrane, svemu tome doprinijeli su i gosti kuhari festivala. Jedan od najboljih kuhara Hrvatske Andrej Barbieri sa svojim je Conca d’orom još jednom potvrdio svoju kuharsku klasu, Lana Klingor Mihić je uz pripremu jela i organizatorski odlično posložila kockice festivala, dok su Iva Pehar kao pobjednica Masterchefa i Ricardo Luque kao sudionik celebrity Masterchefa pokazali s koliko ljubavi i strasti su spremni sudjelovati u pripremi svakog svog jela.
Tako su gosti i posjetitelji Rijeke mogli uživati u brudetu od hobotnice, tataki tuna sendviču u umaku od hrena, u venezuelanskim Arepa sendvičima, jelima s roštilja, kao što su ham steak, tzatziki janjetini i lugwich, azijskim gyozama i spring rolicama, domaćim šurlicama te naposljetku u posebno pripremljenim Poffertjes palačinkama na bazi heljdinog brašna, a kulinarske poslastice uskoro će moći kušati i svi koji se sredinom rujna zateknu u Puli.