Malo je koji kuhar na malim ekranima svojom pojavom tako zaintrigirao javnost, ponajviše ženski spol, kao nonšalantni i iskreni 33-godišnji Splićanin Ivan Pažanin kojeg trenutačno gledamo u RTL-ovom kulinarskom showu Tri, dva, jedan – kuhaj! Svojom jednostavnošću brzo je pronašao put do srca publike, a za sve je kriva jedna žena u njegovu životu
Puno je toga zahvaljujući svojoj znatiželji i avanturističkom duhu posljednjih godina iskusio Ivan Pažanin. Plovio je na ledolomcu od Argentine do Antarktike, kuhao slavnima u Monte Karlu, vratio se u Hrvatsku, točnije na Hvar gdje je radio u poznatom restoranu, a onda se odvažio i prihvatio novi izazov - sudjelovanje u TV kulinarskom showu RTL-a. Sudeći po reakcijama publike odlično se snašao, no što misli Ivan?
'Priznajem, prvih nekoliko dana imao sam tremu pred kamerama, ali onda me prošla. Autentičan sam u showu, onakav kakav zapravo jesam, ne glumatam. Znam da mnogi traže titlove kad ja pričam, ali i ja učim. Prvi put sam od Željke čuo za pertle. Zapamtit ću to. Uvijek me nasmijavaju kamermani, provociraju me kad sam ozbiljan, strašno mi je važno da je dobra atmosfera koja vlada na setu', kaže Pažanin.
Kako komentira kuharsko umijeće natjecatelja amatera u Tri, dva, jedan - kuhaj? Razlikuju li se baš puno u pristupu kuhanju Dalmatinci i kontinentalci?
'Primijetio sam da se boje novih namirnica. Želimo da taj strah prelome. Uljuljali smo ih u bakino dvorište pa smo ih šokirali mediteranskom i svjetskom kuhinjom. Hrvatska kuhinja pravo je bogatstvo, ali ne treba se bojati noviteta… I ja sam se morao otvoriti na setu. Vjerujte, nikad se nisam najeo toliko čvaraka u životu kao sa Željkom i Špičekom', šali se Splićanin koji je zahvaljujući gastronomskom umijeću majke i bake i sam naslijedio njihov talent.
'Otkako znam za sebe, obožavam hranu. Baka me uvijek hranila i ganjala me da nešto jedem. Nisam htio biti ni vatrogasac, ni policajac. Samo kuhar. To sam shvatio još kad sam bio tinejdžer. Nisam se dvoumio. Moja obitelj pazi da se jede zdravo, domaće i to sam usvojio od prvih dana. Uvijek je gužva u kuhinji, vodi se prava borba za kuhaču.'
Što kaže na komentare brojnih obožavateljica? Neke idu tako daleko da ga zovu 'šarmerom za kojim se gine'.
'Lijepo je vidjeti kad se netko razveseli što me sretne i prepozna. Simpatično mi je to, iako je meni to još uvijek jako neobično. Stalno pokušavam shvatiti otkuda nekoga poznajem', skromno će Pažanin.