PREMIJERA 'PROJEKCIJA'

Ksenija Pajić neodoljivim osmijehom osvojila - ružu

22.01.2014 u 08:13

  • +17

Premijera filma Projekcije

Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

Bionic
Reading

Film o kojemu se već danima šapuće i buči u superlativima, 'Projekcije' Zrinka Ogreste, u utorak, 21. siječnja u kinu Europa doživio je svoju zagrebačku premijeru

Zagrebačka premijera 'Projekcija' privukla je mnoge osobe iz javnog, posebice filmskog svijeta. Tako su burnim pljeskom ekipu filma iz publike pozdravili kolege glumci Goran Navojec i Goran Grgić, Bojana Gregorić Vejzović i majka Božidarka Frajt, Barbara Nola, Aleksandar Cvjetković, redatelji Danilo Šerbedžija, Igor Mirković, Silvije Petranović, Vinko Brešan i Bobo Jelčić, potom Željka Ogresta i Dubrakvo Merlić, Elizabeta Gojan, Maja Vučić, Miljenko Jergović, Silvija Luks i mnogi drugi.

Ekipu filma predvodili su redatelj Zrinko Ogresta i scenaristica Lada Kaštelan te glumačka ekipa u sastavu: Bojan Navojec, Ksenija Pajić, Ksenija Marinković, Doris Šarić Kukuljica, Jasna Bilušić i Polona Juh. Jelena Miholjević je bila prisutna putem videa, a Luku Petrušića i Vladimira Jurca spriječile su glumačke obveze.

Radnja filma 'Projekcije', koji u kina stiže u četvrtak, 23. siječnja, zbiva se u jednom prostoru i vremenskom kontinuitetu. Bitno različiti likovi, povezani tek činjenicom da dijele srodne struke, okupljaju se na psihoterapijskoj seansi u sklopu edukacije iz grupne psihologije. Čekajući voditelja, polaznici vrijeme krate samostalnom psihoterapijskom seansom, drugim riječima svađom. U vrlo dinamičnim, tečnim i zanimljivim dijalozima likovi pokreću procese razračunavanja s vlastitim i tuđim demonima. Sve to čine promatrani okom subjektivne kamere koja prati događaje iz perspektive samih likova.