'KUĆA S TORNJEM'

Pogledajte trailer dirljivog filma o tragičnom odrastanju

23.01.2014 u 19:47

Bionic
Reading

Dok čekate ovotjednu Nedjeljnu Avvanturu na tportalu, pogledajte trailer za topli, dirljivi i bolni ukrajinski film ceste i sazrijevanja, 'Kuća s tornjem' (House With a Turret)

Osmogodišnji dječak putuje s majkom u posjet djedu. Putovanje je zaustavljeno kada mlada žena umre od tifusa u nepoznatom gradu koji je jednako siromašan i u ruševinama kao i svi drugi na njihovom putu. Međutim, dječak je čvrsto odlučio nastaviti put.

Film 'Kuća s tornjem' nastao je po autobiografskoj priči Friedricha Gorensteina. Ne znajući što se dogodilo s njenim suprugom, Friedrichova majka odlučila je sa svojim dječačićem otići u Moskvu po pravdu. Potraga za suprugom i istinom odvijala se unutar ratnih vihora koji šamaraju i lome ljudski život poput grančice na vjetru. Svjesna realne opasnosti da možda neće preživjeti put vlakom do glavnog grada Sovjetskog Saveza, majka ponavlja malenom sinčiću kako da pronađe svoje rođake u Moskvi.

Film je režirala Eva Neymann, rođena 1974. godine u Zaporozhyeu, Ukrajina. Uloge tumače Dmitriy Kobetskoy, Katerina Golubeva, Mikhail Veksler, Vitalina Bibliv, Nikolas Adamis i Vitaliy Linetskiy

Film 'Kuća s tornjem' besplatno pogledajte na avvantura.tportal.hr u nedjelju, 26. siječnja od 18 do 24 sata u sklopu Nedjeljne Avvanture na tportalu. Nakon toga možete ga gledati uz minimalnu naknadu od 7,50 kuna u sklopu usluge Video on Demand