'MIŽERJA' KLAPE S MORA

Poslušajte pjesmu koja će nas predstavljati na Eurosongu

27.02.2013 u 11:20

Bionic
Reading

U srijedu je na HRT-u predstavljena pjesma 'Mižerja' novonastale Klape s mora koja će predstaviti Hrvatsku na ovogodišnjem Eurosongu

Pjesmu 'Mižerja', autora Gorana Topalovca izabrao je žiri u sastavu: Velimir Đuretić, Ante Pecotić i Nikša Bratoš. Članove klape koja će predstavljati Hrvatsku odabrao je producent klapskog pjevanja Mojmir Čačija, ujedno klapi davši ime 'Klapa s mora'. U odabrano društvo ušli su tenori Marko Škugor iz klape Kampanel i Ante Galić iz klape Sinj, baritoni Nikša Antica iz klape Kampanel i Leon Bataljaku iz klape Crikvenica te basovi Ivica Vlaić iz klape Sebenico i Bojan Kavedžija iz klape Grdelin.

Zanimljiva je činjenica da je u sklopu promotivne turneje pjesma pozvana u preko 20 zemalja, najviše dosad, no neće moći prihvatiti sve pozive zbog recesije.

U 11,55 sati, bit će premijera pjesme na Hrvatskom radiju, nakon čega će biti slobodna za download. Također, Klapa od mora zapjevat će večeras kod Daniele u '8. katu' te otvoriti večerašnji Humanitarni koncert. Prije toga, možete je poslušati u nastavku.


Ako se izuzme činjenica da ćemo slati klapu na Eurosong, što se ne čini najsretnijim rješenjem, sama pjesma zvuči vrlo dobro i jako podsjeća na Gibbonijeve radove, posebice pjesmu 'Judi, zviri i beštimje', jer sadrži arhaični dalmatinski jezik, a aranžman je vrlo dobar.

Pjesma je obrađena u studiju kod Bologne, gdje svoje albume masteriraju talijanske zvijezde Eros Ramazzotti, Laura Pausini i Andrea Bocceli, što joj daje europski štih, ali ostaje prepoznatljiva hrvatska. Zbog toga bismo mogli zaključiti kako će zasigurno biti veliki hit u Hrvatskoj, a čini se da bi mogla imati i neke šanse na Eurosongu. Ne u smislu eventualne pobjede, već predstavljanja Hrvatske kao turističke destinacije, što i jest glavni razlog slanja klape na Eurosong.

'Mižerja'