NA JARUNU OD 24. DO 26. LIPNJA

Sve zvijezde ovogodišnjeg INmusic Festivala

03.06.2013 u 08:59

Bionic
Reading

INmusic Festival ove će se godine održati od 24. do 26. lipnja na starom, poznatom mjestu – Otoku mladosti na Jarunu u Zagrebu. Budući da je do početka ostalo nešto manje od mjesec dana, odlučili smo vam predstaviti najveći dio ovogodišnjih zvijezda festivala

Iggy And The Stooges (USA)
Legende svjetske glazbene scene u čijoj se srži nalaze pravi i originalni punk rock, nevjerojatna i neiscrpna energija, inovativnost, kreativnost i beskompromisnost vraćaju se na INmusic Festival s najboljim mogućim poklonom – novim albumom 'Ready To Die'.


Arctic Monkeys (GB)
Popularni britanski indie rock bend Arctic Monkeys prvi put dolazi u Zagreb! O kvaliteti Arctic Monkeysa, osim milijuna prodanih albuma diljem svijeta, svjedoče i brojne osvojene glazbene nagrade te nastupi na gotovo svim većim glazbenim festivalima.


NOFX (USA)
Jedan od najdugovječnijih, najpopularnijih i najuspješnijih nezavisnih punk rock bendova upravo ove godine slave 30. godišnjicu postojanja. Nema sumnje da će biti slavljenički raspoloženi.


Bloc Party (GB)
Britanskim će indie rokerima, čija se glazba uglavnom povezuje s bendovima poput The Cure, Joy Division, Sonic Youth ili Radiohead, ovo biti prvi nastup u Hrvatskoj.


Editors(GB)
Kada su 2009. prvi put nastupili na INmusic Festivalu, publika se jednostavno zaljubila u njih. Tada su promovirali svoj treći album ' In This Light and on This Evening' i hit 'Papillon', a sada dolaze neposredno pred izlazak novog albuma koji će promovirati upravo u Zagrebu.

Basement Jaxx (GB)
Felix i Simon iza sebe imaju šest studijskih albuma i sedmi pred izlaskom koji su nedavno najavili novi singlom 'Back 2 the wild' te titulu jednog od najboljih plesnih klupskih sastava u Velikoj Britaniji.


Airbourne (AUS)
Ovoga ljeta australske eksplozivne hard rokere čekaju nastupi na Rock Am Ringu, Rock Im Parku, Nova Rocku, festivalu Sonisphere i na INmusic Festivalu. Poznati po svojim adrenalinskim nastupima, Airborne promoviraju upravo objavljen treći album 'Black Dog Barking'.



Stealing Sheep
(GB)
The Sunday Times za njih kaže da je 'ženski trio iz Liverpoola spoj mračnog lo-fi zvuka i lirske alkemije'. Prošle su godine objavile debi album 'Into the Diamond Sky', a na INmusic stižu prije svog prvog nastupa na Glastonburyju.



A Toys Orchestra
(I)
Ponekad nježni, ponekad psihodelični, a ponekad žestoki zvukovi njihovoj su glazbi dali jedinstvenu, privlačnu i prepoznatljivu notu. Album 'Technicolor Dreams' iz 2007. Proglašen je albumom godine u Italiji s kojeg su se čak tri singla našla na BBC 2 Radiju kao 'single of the week'.

Roger The Mascot (GB)
Bend koji je svoj nastup u Zagrebu osigurao sudjelovanjem i pobjedom na glazbenom natječaju All about the music na kojem su se britanski bendovi borili za nastup na INmusicu. Dolaze iz Nottinghamshirea, osnovani su 2012., a iza sebe imaju debitantski album 'Wired To The System'. Mješavina rocka, funka, popa, disca i ska elemenata već im je donijela veliku popularnost na lokalnoj glazbenoj sceni.


Mile Me Deaf (A)
Lo-fi-noise-fuzz indie projekt iza kojeg stoji austrijski glazbenik Wolfgang Möstl. Prvi album 'Eat Skull' nastao je nakon što je u spavaćoj sobi na raznim audio kasetama, floppy discovima i ostalim medijima koji pripadaju nekim prošlim vremenima snimio preko 400 pjesama. U pitanju je mješavina suvremenog popa i eksperimentalne glazbe.

Team Ghost (F)
Team Ghost dosad su objavili dva EP-a 'I Never Did Anything Wrong To You' te' Celebrate What You Can't See', a prvi studijski album 'Rituals' objavili su ove godine. Njihov nastup na INmusicu ostvaren je u suradnji s Francuskim institutom u Zagrebu. Članovi grupe ističu svoju ljubav prema umjetnicima kao što su Tangerine Dream, Brian Eno, Sonic Youth, My Bloody Valentine…


Rangleklods (DK)
Danac Rangleklods svoju je bazu fanova stvorio na danskoj underground sceni. Odlaskom u Berlin 2010., glazbeno se preobrazio istražujući eklektični njemački glazbeni svijet. Rezultat istraživanja predočit će vam na Jarunu.

Dikta (IS)


Nakon Björk i grupe Sigur Rós, Dikta je još jedan bend s Islanda koji se nalazi na samom vrhu islandske rock scene. Za razliku od spomenutih sunarodnjaka, oni su glazbene uzore pronašli u izvođačima kao što su Radiohead, Nirvana te Smashing Pumpkins, a svoju glazbu izvode na engleskom jeziku. Prvi album 'Andartak' iz 2002. osigurao im je status zvijezda koji traje do dan danas.