TRACEY ALLISON GLAVINA

Amerikanka s Klisa: Samozatajna i lijepa supruga ministra Glavine zablistala na zabavi

02.07.2024 u 11:03

Bionic
Reading

Na party organiziran u poznatom hotelu Le Meridien Lav u Podstrani pored Splita stigao je i naš novi ministar turizma i sporta Tonči Glavina, a svu pažnju privukla je njegova pratnja - supruga Tracey Allison Glavina koja je zbog ljubavi preselila iz San Diega na Klis, gdje i danas žive

43-godišnji Tonči Glavina naš je novi ministar turizma i sporta koji se školovao u Americi te je tamo živio punih deset godina. Nakon srednje škole u Oklahomi, Glavina je završio poslovnu ekonomiju i marketing u Delawareu, a potom je stekao i MBA diplomu a smjeru izvršnog menadžmenta i strateškog poslovnog upravljanja.

Upravo u Americi upoznao je i ljubav svog života, Amerikanku Tracey Allison Glavinu, koja je zbog njega preselila u Hrvatsku, točnije na Klis, gdje su zajedno preuredili 400 godina staru obiteljsku kuću, a potom su kupili i zemljište na kojem su posađene, između ostaloga i masline.

Osim što uzgajaju organsku hranu i puno voćaka, proizvode i vlastito nagrađivano maslinovo ulje, kao i vino. Par je u braku od rujna 2010. godine te imaju dvoje djece.

LJETO SE ZAHUKTALO

Nema tko nije bio: Najveći splitski party okupio zanimljivo društvo

Pogledaj galeriju

Za razliku od svog supruga, Allison Tracey je samozatajna i na internetu se može pronaći tek rijetki intervju s njom. Jedan od rijetkih je onaj iz 2015. kojeg je dala poznatom britanskom blogeru Paulu Bradburyju, kada nije vjerojatno ni sanjala da će njezin suprug postati ministar.

Tada je rekla kako svoj život nije zamišljala na Klisu, ni u Hrvatskoj. Zapravo, kako je izjavila, njezini planovi bili su veliki i nisu uključivali nikakvo preseljenje iz rodnog San Diega. Iako mnogi još i dan danas vjerojatno reagiraju zbunjeno kada ima kaže da je iz Amerike završila na Klisu, no ona uživa u svom domu s pogledom 'od milijun dolara'.

Tracey Allison Glavina govori četiri jezika, a zanimljivo je kako je svojedobno i statirala u HBO-ovoj hit seriji 'Igra prijestolja'.

'Kao što sam rekla, moj se život nije trebao ovako odviti, to nije bio moj veliki plan, ali srećom taj sam plan bacila u vjetar. Taj me je vjetar – hladna dalmatinska bura – donio na Klis, i ispalo je još mnogo bolje!', priznala je Tracey blogeru Bradburyju.