22. godišnjica srebrenice

Angelina Jolie uputila snažnu poruku ljudima u Bosni i Hercegovini

12.07.2017 u 10:25

Bionic
Reading

Slavna holivudska glumica Srebrenicu je posjetila 2014. godine, kada se upoznala s predstavnicama udruge 'Majke Srebrenice' i razgovarala sa tamošnjim ženama koje su silovane u ratu. Na 22. godišnjicu genocida u Srebrenici, Angelina Jolie snimila je videoporuku i poručila kako se takav zločin nikada ne smije zaboraviti

Putem videoporuke, koju je snimila, Angelina Jolie prisjetila se 22. godišnjice genocida počinjenog u Srebrenici i istaknula kako se takav zločin nikada ne smije zaboraviti. 'Uz njih smo. Nikada ne zaboraviti', poručila je slavna holivudska glumica.

Angelina Jolie o Srebrenici Autor: Youtube

'Samo nekoliko zemalja imalo je takav utjecaj, ili su mi tako prirasle srcu, kao što je Bosna i Hercegovina. Svatko tko ju je prisjetio zna da su Bosanci topli, otvorenog srca, tolerantni i duboko humani ljudi, s dobrim smislom za humor', rekla je Angelina Jolie te dodala kako su Bosanci jaki i otporni ljudi koji su i nakon genocida i etničkog čišćenja ostali nepokorenog duha, dok je sve oko njih ostalo u ruševinama.

'Bosanci se ne žale. Oni su skromni ljudi, ne traže poseban tretman ili pažnju za sebe, a mi smo ponekad krivi što mislimo da su sukob i njegova posljedica prošlost.'

Angelina Jolie Srebrenicu je posjetila prije tri godine, kada se susrela s predstavnicama udruge 'Majke Srebrenice'. Tom je prilikom razgovarala sa silovanim ženama, a suze su joj potekle dok je gledala stravične fotografije u Spomen sobi u Potočarima.

U utorak navečer, britanska fondacija 'Remembering Srebrenica', sa sjedištem u Velikoj Britaniji, organizirala je noć posvećenu 22. godišnjici, a prisutnima su se još obratile i Munira Subašić i Bakira Hasečić.