Julia Quinn

Autorica 'Bridgertona' otkrila odakle joj inspiracija za priču koja je zaludila gledatelje

05.06.2024 u 14:54

Bionic
Reading

Julia Quinn, popularna američka spisateljica i autorica romana na temelju kojih je nastala Netflixova uspješnica 'Bridgerton', jučer je održala susret s obožavateljima u Zagrebu. Ljubitelji njezinog rada okupili su se i slušali što novo sprema popularna autorica koja im je otkrila odakle joj inspiracija za čitavu priču, a, tko zna, možda joj inspirativan bude i Dubrovnik te naši otoci koje će obići ovih dana sa suprugom

U knjižari 'Hoću knjigu' jučer je održan događaj koji pokazuje da Hrvati itekako vole knjige, posebice ako je riječ o povijesnim ljubavnim romanima kakav je i Bridgerton. Autorica Julia Quinn posjetila je Zagreb kako bi promovirala seriju romana o obitelji Rokesby, susjedima Bridgertonovih, a otkrila je i odakle joj inspiracija za romane prema kojima je nastala popularna serija.

Da je ekranizacija priče o obitelji Bridgerton itekako uspješna, pokazuju podatci da je do lipnja 2024. godine prvu sezonu serije pogledalo više od čak 113 milijuna gledatelja.

Kombinacije biljaka koje treba izbjegavati Izvor: tportal.hr / Autor: tportal.hr

'Najprije sam osmislila lik Simona. Upoznala sam osobu koja je imala velik problem s mucanjem i zapitala se kako je to kada netko ima takvih poteškoća u komunikaciji i kako bi bilo da te obitelj zbog toga ne želi prihvatiti. Naposljetku, kad sam osmislila Simona, a dala sam mu i groznog oca, odlučila sam da se mora zaljubiti u članicu najbolje obitelji. Tako sam stvorila Bridgertone', rekla je Quinn za HRT otkrivši kako je sve počelo.

Lik atraktivnog Simona Basseta u seriji je utjelovio Regé-Jean Page, britansko-zimbabveanski glumac koji je bio glavna zvijezda prve sezone, a onda je posve nestao iz serije uz tvrdnju da je obavio dogovoreni posao i da je tu njegov dio završen.

Razdoblje u kojem živi obitelj Bridgerton itekako je primamljivo, a 19. stoljeće prikazano u seriji djeluje uistinu bajkovito, što potvrđuje i autorica: 'Zato što je to dovoljno daleko u povijesti da možemo romantično gledati na prošlost, možemo je pretvoriti u bajku.'

Gledatelji upravo uživaju u prvom dijelu treće sezone, a u lipnju ih očekuje i drugi dio. Ova sezona govori o ljubavi Penelope, junakinje koju smo tijekom ovih sezona možda i najbolje upoznali, a serija radnjom prati romane američke spisateljice.

'U svijetu ljubavnih romana mene se ne smatra baš brzom autoricom. Zaista. Moj je prosjek otprilike jedna knjiga godišnje, a sada već neko vrijeme nisam objavila nijednu', rekla je Quinn dodavši da je trenutno opterećena zabranom određenih knjiga.

Simone Ashley

Ona je nova zvijezda hit serije na Netflixu, a svojim odvažnim izdanjima nikoga ne ostavlja ravnodušnim

Pogledaj galeriju