O KRIZI SREDNJIH GODINA

'Bez srodstva' - odlična britanska drama koja vas neće ostaviti ravnodušnima

15.12.2022 u 08:32

Bionic
Reading

'Bez srodstva' izrazito je slojevita filmska studija krize srednjih godina, a u čijem se najdubljem sloju skriva dašak iskrenog optimizma koji bi vas mogao osvojiti

Ako ste se zaželjeli filmskog iskustva koje vas nakon gledanja neće ostaviti ravnodušnima, onda je Bez srodstva (Unrelated), višestruko nagrađivana britanska drama iz 2007. godine nastala pod budnim okom redateljice Joanne Hogg, film koji će vam doći kao naručen!

Jesu li godine uistinu samo broj?

Po prirodi pomalo melankolična, a pomalo cinična sredovječna Anna (Kathryn Worth) poslovično je katastrofalno britansko vrijeme odlučila zamijeniti onim divnim vremenom kakvo običava krasiti idiličnu Toskanu, odnosno provesti svoj godišnji odmor u iznajmljenoj vili u San Fabijanu u društvu prijateljice Verene (Mary Roscoe).

Premda je originalni plan bio da joj se pridruži i partner Alex, Anna je u Toskanu na kraju ipak doputovala sama i to uz obrazloženje kako Alex nije mogao doći zbog iznenadnih poslovnih obaveza.

Prava je istina, međutim, da je Anna naumila iskoristiti put kako bi se malo udaljila od Alexa i njihove posljednje svađe, kao i njihove generalno duboko nesređene ljubavne situacije.

Nakon što se ukućani spontano podijele u dva "tabora" od kojih će onaj stariji činiti Verena, njen novopečeni muž Charlie (Michael Hadley) te njen rođak George (David Rintoul), a onaj mlađi, pak, Verenina djeca Jack (Henry Lloyd-Hughes) i Badge (Emma Hiddleston), Charliejev sin Archie (Harry Kershaw) te Georgeov sin Oakley (opasno šarmantni Tom Hiddleston), Anni će poći za rukom da, priklonivši se mlađem taboru, na svoje brige makar i privremeno zaboravi.

U tom će joj procesu, dakako, od velike pomoći biti upravo netom spomenuti Oakley s kojim će Anna početi provoditi sve više i više vremena...

Odmjerenog tempa, izrazito refleksivan, ali i optimističan, Bez srodstva prije svega delikatna je filmska studija brojnih skrivenih stranputica kako srednje klase, tako i srednjih godina, a koja vam je, kao i uvijek, dostupna na streaming servisu Pickbox NOW!