Gastrokritičar, redatelj, scenarist, producent, kreator jelovnika te član žirija u showu 'Masterchef' Nove TV, Radovan Marčić, otkriva kako je 'Masterchef' popularizirao kuhanje u Hrvatskoj te potaknuo sasvim druge vrijednosti
'Odlično je što je licenca 'Masterchefa' stigla u Hrvatsku jer je to vrhunski projekt, a sama emisija je napravljena izuzetno kvalitetno. 'Masterchef' je raširio zanimanje o kuhanju, no gadi mi se pridjev show, ali shvaćam da je on nužan zbog poticanja interesa publike. Međutim, shvaćam da je u Hrvatskoj trenutno teško vrijeme jer doba krize još uvijek nije iza nas, pa su ponekad ljudi prisiljeni kuhati s onim što imaju, te nisu sve namirnice dostupne svima. Međutim, publika je odlično prihvatila ovakav tip emisije, a što je najvažnije, djeci se jako sviđa. Tako da se sama djeca češće igraju 'Masterchefa', što je bolje nego da gledaju 'Big Brother' i slušaju Huljićeve pjesme',
otkrio nam je Radovan Marčić na promociji knjige 'Mrvice o hrani' Branke Sacher.
Ovaj gastrokritičar, redatelj, scenarist, producent i kreator jelovnika priznaje da je veliki kritičar te kritike ne preskače niti kada ga prijatelji pozivaju na večere u svoj dom, pa je tako i svojoj majci svojedobno rekao da loše kuha. Ipak, kako kaže, kritike mu ne zamjeraju. Međutim, kritiziranje u 'Masterchefu' mu je teško palo, a diskvalificiranje kandidata iz showa mu je još teže te tu ulogu rado prepušta ostalim članovima žirija.
Premda je velik ljubitelj dobro pripremljene hrane i odlaska u restorane, Radovan Marčić priznaje: 'Ne mrzim fast food hranu, ponekad i ja u njoj uživam. To mi je kao droga te joj se prepustim jednom do dva puta mjesečno. U hrvatskoj kuhinji najviše mi smeta prekuhavanje hrane, čemu smo često vrlo skloni, a najgore jelo koje sam ikada probao bio je losos u maku, bilo je grozno.'