NIKAD BLISKIJI

Charlesov povratak kraljevskim dužnostima veliki je poticaj za Kate Middleton

27.04.2024 u 12:34

Bionic
Reading

Nakon mjeseci liječenja, kralj Charles najavio je povratak kraljevskim dužnostima, što je zasigurno pozitivna vijest koju treba njegova snaha, Kate Middleton, tijekom vlastite borbe s opakom bolešću

I princeza od Walesa i Charles bili su zajedno u bolnici u isto vrijeme u siječnju - Kate je tada podvrgnuta operaciji abdomena, dok je Charles imao zahvat na prostati.

Kralj je nekoliko puta oprezno 'došetao' iz svog bolničkog kreveta u Kateinu obližnju sobu kako bi utješio svoju snahu dok su se oboje oporavljali u ekskluzivnoj londonskoj klinici.

Princ William bio je potpuno fokusiran na uzdržavanje svoje supruge i obitelji te je donedavno smanjio javne dužnosti - melem za njegovu suprugu. I Camilla je Kate javno i privatno nudila ljubav i podršku.

Ubrzo nakon njihova boravka u bolnici, Charles je hrabro prekršio kraljevski protokol podijelivši svoju dijagnozu raka krajem siječnja. Princeza od Walesa bila je inspirirana otkriti svoju dijagnozu raka nakon toplog odgovora kralju koji je učinio isto šest tjedana ranije.

  • +2
Kralj Charles III Izvor: EPA / Autor: NEIL HALL

Oboje su dobili dijagnozu raka u veljači, no Kate je o svojoj dijagnozi odlučila progovoriti neposredno prije uskršnjih školskih praznika svoje djece.

Liječničko osoblje kralja Charlesa dalo mu je dopuštenje za povratak javnim dužnostima nakon što mu je dijagnosticiran rak.

Njegovo Veličanstvo se još nije oslobodilo bolesti i još uvijek je podvrgnut liječenju, ali njegov medicinski tim je 'zadovoljan dosadašnjim napretkom' i 'ostaje pozitivan' u vezi s njegovim oporavkom.

Kako bi obilježili dobre vijesti, Buckinghamska palača također je najavila dva velika događaja, prva od mnogih u nadolazećim mjesecima, i prenijela Njihovim Veličanstvima zahvalnost za sve dobre želje koje su primili.

  • +6
Kralj Charles III. Izvor: Profimedia / Autor: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

U utorak će kralj i kraljica posjetiti centar za liječenje raka - što je vrlo dirljiv angažman s obzirom na njegovu bitku s rakom, kao i onu njegove snahe, princeze od Walesa - gdje će se susresti s medicinskim stručnjacima i pacijentima.

Također postoje planovi da postane domaćinom nadolazećeg državnog posjeta japanskog cara i carice krajem lipnja na zahtjev britanske vlade.

Dužnosnici su također objavili prekrasan novi portret Charlesa (75) i Camille (76) koji izgledaju sretno i opušteno, a koji je snimljen dan nakon proslave njihove 19. godišnjice braka ranije ovog mjeseca.

'Njegovo Veličanstvo Kralj uskoro će se vratiti na dužnosti u javnosti nakon razdoblja liječenja i oporavka nakon nedavne dijagnoze raka', navela je Buckinghamska palača u novom priopćenju za javnost.

Dužnosnici su naglasili da je liječenje raka Njegovog Veličanstva još uvijek u tijeku, rekavši: 'Program liječenja Njegovog Veličanstva nastavit će se, ali liječnici su dovoljno zadovoljni dosadašnjim napretkom da kralj sada može nastaviti niz javnih dužnosti. Predstojeći angažmani bit će prilagođeni tamo gdje je to potrebno kako bi se minimizirali svi rizici za nastavak oporavka Njegovog Veličanstva.'

U ovoj fazi nisu u mogućnosti precizirati koliko će trajati. Glasnogovornik je rekao: 'Još je prerano reći, ali liječnički tim Njegovog Veličanstva vrlo je ohrabren dosadašnjim napretkom i ostaje pozitivan glede kraljevog oporavka.'

Dodali su da će 'svaki angažmani u javnosti biti objavljeni bliže vremenu na uobičajeni način, te će ostati podložni savjetima liječnika' i naglasili da to neće biti 'potpuni ljetni program'.

Poznato je da su Kate i Charles uspostavili snažnu vezu u 13 godina od njezinog braka s njegovim sinom princom Williamom kada je postala dijelom kraljevske obitelji, a njihov odnos postao je još snažniji nakon dobivenih dijagnoza.

Kate se u svojoj javnoj video poruci osvrnula na 'sve one čiji su životi pogođeni rakom', dodavši: 'Niste sami', što se također smatralo njezinim odavanjem počasti svekru.