otkriven razlog

Detalj koji su svi primijetili: Princ William ne nosi vjenčani prsten, evo zašto

17.10.2024 u 10:07

Bionic
Reading

Princ William odavno je rekao kako ne voli nakit te je čak i na ceremoniji vjenčanja 2011. godine Kate bila jedina koja je stavila burmu

U trenucima u kojima se Kate Middleton oporavlja od preventivne kemoterapije i bori za potpuni oporavak od raka, princ William njena je najveća podrška. Par je u nedavnim videima i na obiteljskim fotografijama djelovao skladno i zaljubljeno kao prvog dana, a mnogi su upravo tada primijetili da princ ne nosi vjenčani prsten.

Razlog je jednostavan - William nikad nije volio nositi nakit te prsten nije stavio čak niti na ceremoniji vjenčanja 29. travnja 2011. godine.

Pogledajte najljepše vjenčanice slavnih ljepotica Izvor: Profimedia / Autor: Neven Bučević

Princ William niti na vjenčanju nije stavio burmu

'Bit će samo jedan vjenčani prsten, prema željama para', najavio je glasnogovornik Buckinghamske palače uoči vjenčanja 2011. godine i tako odmah razriješio sve nedoumice.

'Nikad nije volio nakit, niti ga je ikad nosio. Odlučio je da ga neće nositi niti u braku. Sve je stvar osobnog odabira', pojasnio je izvor za Mirror 2023. godine.

  • +5
Kate Middleton Izvor: Profimedia / Autor: Danny Lawson / PA Images / Profimedia

Niti princ Philip nije nosio vjenčani prsten

Ovo nije prvi takav slučaj u kraljevskoj obitelji. Naime, njegov djed princ Philip također je odustao nošenja vjenčanog prstena tijekom braka s kraljicom Elizabetom II.

'Iako je tradicionalno da kraljevske žene nose i zaručnički i vjenčani prsten nakon što se vjenčaju, nikada nije bilo tradicionalno da ga nose kraljevski muškarci', rekla je kraljevska komentatorica Eloise Parker za Marie Claire 2018. i dodala

'Zato ga princ Philip i Princ William nikad nisu nosili. Mislim da kada imate vjenčanje koje gledaju milijuni, svi znaju da ste u braku.'

  • +2
Kate Middleton i princ William s djecom Izvor: Profimedia / Autor: Will Warr/Kensington Palace / PA Images / Profimedia

Princ Harry i Meghan Markle svoje ne skidaju

Međutim, kralj Charles III. i princ Harry nose vjenčane burme. Harry nosi platinasti vjenčani prsten s teksturiranom završnom obradom od velškog zlata, od kojeg je napravljen i prsten Meghan Markle, koji je dobila na poklon od Elizabete.

Harry i Meghan odabrali su londonski Cleave & Company za izradu svojih prstenja, zajedno s Meghanin zaručničkim prstenom s tri dijamanta koji je dizajnirao Harry. Dva kamena potječu iz osobne kolekcije princeze Diane, dok treći dolazi iz Bocvane, zemlje koja je ovom paru prirasla srcu.

S princezom Dianom povezan je i zaručnički prsten Kate Middleton, koji je pripadao upravo Williamovoj pokojnoj majci. No, u nedavnim javljanjima putem videa ovaj prsten, s prepoznatljivim safirom, zamijenila je srebrnom burmom.

ZAIGRANI MOMCI

Zanimljivo druženje: Princ William dobro se zabavio s Davidom Beckhamom

Pogledaj galeriju