'LICE S NASLOVNICE'

Detalji o Severini koje sigurno niste znali

31.01.2014 u 12:46

Bionic
Reading

Severina je najpopularnija glazbenica s milijunskim nakladama izdavača zvuka koja pomiče granice hrvatske estrade, seks simbol i fenomen

RTL-ova emisija 'Lice s naslovnice' u nedjelju, 2. veljače, donosi sve detalje o Severininim glazbenim počecima, poslovnim i privatnim uspjesima i iskušenjima, koje će ispričati njezini rođaci, prijatelji, nekadašnji i sadašnji najbliži suradnici.

U novoj epizodi dokumentarnog serijala 'Lice s naslovnice' Severinin ujak, Ivan Lela, upoznat će nas sa Severininom obitelji i njezinim djetinjstvom, posebice periodom kada je kao dijete dolazila u posjet baki i djedu s majčine strane u Umljanoviće, selo u okolici Čavoglava.

Severinini prijatelji, Alenka Marina, Nena Žeravica i Toni Kešić. prisjetit će se zajedničkog perioda života kada su, kao tinejdžeri, polazili glazbenu školu u Splitu te plesali, pjevali i glumili u legendarnom KUD-u 'Mozaik' koji je vodila Lepa Smoje, a Severinina rođakinja, Nensi Kulušić Glavinić te Bahrija Golubović, autor i voditelj radijske emisije 'Demo X', ispričat će nam kako su izgledali njezini prvi nastupi pred publikom, o odlascima na glazbena natjecanja, završavanju škole, glazbenim idolima Saši Lošiću i Bruceu Springsteenu, čiji je poster jednom poderala na komadiće i pojela, te snimanju prvog pravog albuma u Zagrebu.

'Imali smo dogovoren ugovor s jednom njemačkom diskografskom kućom. Dobili smo predujam za album koji je Tajči trebala snimiti na njemačkom. Međutim, na sam dan potpisivanja ugovora, Tajči nam je javila da odlazi u Ameriku. Zrinko Tutić je u tom trenutku, kao zamjenu za Tajči, predlagao tada 17-godišnju Severinu koju je gledao u glazbenoj emisiji. Nikši Bratošu i meni ona tada nije bila ništa posebno, no ipak se Tutić htio naći s njom', prisjetio se glazbeni menadžer Edvin Softić trenutka kada je prvi put čuo za Severinu.

Nakon upoznavanja s Tutićem, Severina je snimila album na kojem su se našle njezine velike uspješnice 'Moja prva djevojka', 'Dalmatinka', 'Moja stvar', 'Djevojka sa sela'... No, bio je to i turbulentni period njenog života, kada je morala paziti na svaki detalj ugovora s glazbenim magnatom, zbog kojeg je Tutić na kraju završio i na sudu te izgubio spor.

Severina je zasigurno jedna od najpoznatijih i najslušanijih hrvatskih pjevačica, čiji hitovi i koncerti vrhunske produkcije već godinama zabavljaju mnoge ljude diljem regije, a i šire. No, pojedini događaji iz njezine prošlosti nisu pozitivno odjeknuli u javnosti, kao npr. pjevanje na vjenčanju kriminalca, sporni videouradak, suradnja s Goranom Bregovićem, pjevanje na stranačkim skupovima…

O njezinu glazbenom uspjehu, rasprodanim koncertima, izletima u kazališne vode, pa čak i o njezinu privatnom životu, svoj komentar dat će redatelj Tomaž Pandur, glazbeni kritičar Zlatko Gall, skladatelj Goran Bregović, Mani Gotovac te menadžer Tomislav Petrović, a sve će biti popraćeno videosnimkama njezinih prvih i najzanimljivijih nastupa.