promjena plana

Donna Vekić igra najbolji tenis u karijeri, a nedavno je htjela odustati i posvetiti se drugoj ljubavi

30.07.2024 u 19:36

Bionic
Reading

Donna Vekić izborila je četvrtfinale na Olimpijskim igrama u Parizu. Iako trenutno igra najbolji tenis u karijeri i niže velike uspjehe, 28-godišnja Hrvatica još do nedavno je mislila odustati i posvetiti se svojoj drugoj ljubavi, mirisnim svijećama

Donna Vekić pobijedila je drugu igračicu svijeta Coco Gauff 7:6, 6:2 i tako izborila četvrtfinale Olimpijskih igara. 'Bio je stvarno dobar meč, ne znam što bih rekla, nisam se još stigla ohladiti. Vrlo visok nivo tenisa, i ponosna sam na sebe. Najbolji meč koji sam ikad odigrala na zemlji, najveća pobjeda. Igram stvarno dobar tenis', rekla je hrvatska tenisačica za HRT nakon meča.

'Nadam se da ćete me gledati još par mečeva. Na početku godine Olimpijske igre su mi bile jedan od najvećih ciljeva za ovu godinu i sada sam u četvrtfinalu. Mislim samo o sljedećem meču', dodala je.

U četvrtfinalu igrat će protiv Ukrajinke Marte Kostyuk, 19. igračice svijeta, ili Grkinje Marije Sakkari, osme tenisačice svijeta. A kada u izađe na teren kako bi igrala u četvrtfinalu na Olimpijskim igrama, misli o umirovljenju zasigurno joj neće biti na pameti.

Naime, 28-godišnja tenisačica do prije nešto više od dva mjeseca ozbiljno je razmišljala o napuštanju tenisa nakon što su ozljede loše utjecale na njezinu formu. 'Nisam više željela igrati tenis', rekao je Donna Vekić, prisjećajući se lošeg razdoblja uoči Roland Garrosa. 'Nisam imala energije, motivacije,' piše inews.co.uk.

Ali Pam Shriver, koja je osvojila pet naslova u parovima na Wimbledonu i bila je dio je Vekićevog trenerskog tima na Wimbledonu, rekla joj je: 'Bit će drugačije kad budeš imala travu pod nogama.'

A Donna, koja je 21 tenisačica na WTA ljestvici, vrlo vjerojatno je sretna što je poslušala taj savjet – nakon sjajnog rezultata na Wimbledonu, na Olimpijskim igrama u Parizu niže uspjehe. Ali da je odustala od tenisa, Donna ne bi dugo razmišljala što dalje. Naime, tenisačica već ima spremnu karijeru – tvrtku za proizvodnju svijeća, DNNA, koju je osnovala 2021. dok se oporavljala od operacije koljena. Jedna od DNNA-inih svijeća, vrlo prikladno, zove se 'šampanjac i jagoda'.

Ideja za posao potekla je od njezinog trenera Nikole Horvata koji je primijetio da igračica nakon utakmica voli upaliti mirisnu svijeću u svlačionici. 'Odmalena sam imala velike vizije i ciljeve', rekla je Vekić kada je pokrenula tvrtku. 'Uvijek sam imala mnogo interesa izvan tenisa, ali sretna sam što mogu ciljeve i ideje koje imam izvan tenisa ugraditi u tenis.'

Riječ je o mirisnim svijećama i štapićima koje je na tržište lansirala 2021. godine. Svijeće su izrađene od 100% prirodnog voska pčela iz Parka prirode Kopački rit, a odašilju negativne ione kako bi pročistile i poboljšale kvalitetu zraka. Mirise je dizajnirao parfumer Arnaud Fourré u poznatom parfemskom centru Grasse u Francuskoj.

Kao da ste na Maldivima: Ovo su najljepše pješčane plaže Hrvatske Izvor: Ostale fotografije / Autor: Neven Bučević

DNNA svijeće i difuzori za interijere prodaju se i izvan Hrvatske na mjestima kao što su American Dream u New Yorku, Segraeti u Monte Carlu, The Mall of America u Minneapolisu i Belodore u Budimpešti, ali i u ultra luksuznom resortu na Maldivima, Anantara Resort. Uz to, Donnin proizvod niže priznanja i za branding i dizajn za koje je angažirala agenciju Bruketa&Žinić&Grey.

Projekt je osvojio drugo mjesto u luksuznoj kategoriji najvećeg svjetskog natjecanja u dizajnu ambalaže Dieline, uz bok Lady Gagi i Don Perignonu. Natkon toga stigla je nagrada Red Dot koja slovi za najtraženiju međunarodnu oznaku kvalitete dizajna, zatim zlato na međunarodnom natjecanju Hiiibrand fokusiranom na brand dizajn.

'Izrazito sam ponosna što sam uz aktivnu tenisku karijeru i sve napore u sportu uspjela pokrenuti brend DNNA. Cilj mi je bio osigurati svakom interijeru dodatnu vrijednost i napraviti proizvod koji pronalazi put do korisnika u cijelom svijetu,' rekla je Donna prošle godine.

  • +5
Donna Vekić Izvor: Profimedia / Autor: ZUMAPRESS.com / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

A osim što je mudra i uspješna poslovna žena, Donna je također i ekološki osviještena pa tako donira dio dobiti od prodaje DNNA svijeća od pčelinjeg voska za potporu pčelama Parka prirode Kopački rit u Kopačevu.

Ali svijeće i pčele morat će pričekati neko vrijeme jer Donnu očekuje četvrtfinalne na Olimpijskim igrama, a za to se itekako teško borila.