Posljednje tjedne naša proslavljena tenisačica Donna Vekić provodi na osječkoj adresi, kod svoje obitelji gdje će ostati dok se stanje ne smiri. Poput mnogih se posvetila nekim skrivenim zadovoljstvima i svima pokazati svoje kulinarsko umijeće
Pandemija koronavirusa diljem svijeta zaustavila je sportska nadmetanja, treninge, putovanja i druženja, a stanka bi mogla potrajati. Sportaši ovo vrijeme pauze koriste za različita virtualna 'druženja' i takvim ponašanjem pružaju podršku u ovim vremenima navijačima te sami sebi međusobno. Hrvati masovno uče kuhati ili usavršavaju svoje kulinarske vještine, a u tome im je odlučila pomoći i Donna Vekić.
'Danas u mojoj kuhinji pravimo nešto slatko ali zdravo. Kruh s bananom i tamnom čokoladom', najavila je svojim navijačima na Youtube kanalu.
Evo njezinog recepta za 'banana bread':
- 2 banane ( odstajale )
- 3 jaja
- 1 šalica maslaca od badema koji sam sama pripremila
- 1 mala žlica ekstrakta od vanilije
- 1 mala žlica sode bikarbone
- 1/4 male žlice morske soli
- 1/2 šalice kokosovog šećera
- 3/4 šalice kakaa u prahu
- 3/4 šalice nasjeckanih oraha
- 3/4 šalice nasjeckane tamne čokolade
Zagrijte pećnicu na 160 stupnjeva. U posudu stavite papir za pečenje i ostavite prostora neka slobodno viri van.Izgnječite dvije banane u posudi i ostavite nekoliko komada cijelih. Izmutiti jaja s maslacem od badema u smjesu. Dodajte ekstrakt vanilije , sodu bikarbonu, kakao i miješajte dok se smjesa ne ujedini. Umiješajte u smjesu nasjeckane orahe i čokoladu, ali ostavite i dio za kraj kako biste stavili za kruh. Dodajte otopljeni maslac u smjesu. Sve dobro promiješajte i ulijte na papir za pečenje.
Dodajte komade oraha i čokolade na smjesu. Pecite 50-60 min i svakako isprobajte s čačkalicom u sredini kruha kada izađe čista – kruh je gotov! Gotov kruh ostavite da se ohladi 20-ak minuta ili jednostavno kao ja 5 minuta. 'Uživajte i dobar tek', poručila je tenisačica i pozvala fanove jave kako im se sviđa njezin recept.
'Volim kuhati, za što inače nemam vremena, a ni priliku, pogotovo kad smo na turnirima pa stalno jedemo u hotelima i po restoranima. Kuham spontano, kako mi dođe, većinom su to recepti moje bake i mame. Improviziram, pokušavam ih napraviti što zdravije, mijenjam neke namirnice i uživam u tome', izjavila je nedavno za Sportske novosti.