26. kolovoz

Editors donose najveće hitove na tvrđavu sv. Mihovila

12.08.2024 u 12:16

Bionic
Reading

Tvrđava sv. Mihovila, Šibenik // ponedjeljak, 26. kolovoz 2024.

Britanska alter-rock grupa Editors dolazi na šibensku tvrđavu sv. Mihovila u ponedjeljak 26. kolovoza 2024., a na premijerni nastup u Dalmaciji donose najveće hitove.

Kao zasigurno jedno od navećih stranih gostovanja Editorsi će obilježiti sezonu na sv. Mihovilu, a pjesme iz impresivne karijere duge dva desetljeća bend donosi na šibensku pozornicu na ekskluzivan koncert. Nakon više puta rasprodanih klupskih i festivalskih nastupa, Editorsi se vraćaju u Hrvatsku i to na najljepšu dalmatinsku pozornicu na otvorenom.

Editors - Papillon

Biografija benda ispunjena je globalnim hitovima i fantastično primljenim albumima. Uz rock himne ‘Munich', ‘Smokers Outside The Hospital Doors', tu su i hvaljeni klasici ‘Violence', ‘Papillon', ‘Ocean Of Night', ‘Formaldehyde', kao i ‘The Weight of the World', ‘Sugar’, ‘Hallelujah (So Low), ‘A Ton Of Love’, ‘An End Has A Start’, te ‘Black Gold' ili ‘The Racing Rats'. Uz milijune prodanih ploča diljem svijeta, platinaste naklade albuma i redovito rasprodane turneje, Editors se konstantno dokazuju kao jedan od najvitalnijih i najpoznatijih otočkih bendova. Predvođen karizmatičnim Tomom Smithom, bend je poznat kao fantastična koncertna mašina.

Editors - Munich

Editors su nastali 2002. u engleskom Staffordu i samo nakon tri godine lansirani su među nove otočke rock zvijezde. Debitantski ‘The Black Room' iz 2005. osigurao im je nominaciju za prestižnu nagradu ‘Mercury' te nastupe na velikim festivalima poput Lollapalooza i Coachella. Nasljednik ‘An End Has A Start' sjurio se ravno na prvo mjesto britanske top liste albuma uz prve nastupe na Glastonburyju.

Editors - A Ton Of Love (Official Video) Izvor: Društvene mreže

Treći album – ‘In This Light And On This Evening' (2009.) na kojem se nalazi megahit ‘Papillon', naslijedio je sjajni uradak ‘The Weight Of Your Love' (2013.) te jednako uspješan ‘In Dream' iz 2015. te šestim albumom ‘Violence'. Sve je zaokruženo kompilacijom ‘Black Gold' koja sadrži najveće hitove. Bend koji uvijek iznenadi svojim zvukom i novim je albumom ‘EBM' pokazao da se ne boji riskirati, a na studijskom izdanju nabijenom electro-rockom surađuju s producentom Blanck Mass.

Editors - Ocean Of Night (Official Video) Izvor: Društvene mreže

Bend je do sada više puta rasprodao klupske i festivalske nastupe, od Tvornice kulture do male dvorane Doma sportova, a nastupili su i kao headliner Pozitivnog koncerta u velikoj dvorani Doma. I ovog puta pokazuju da su grupa koja se tijekom dva desetljeća impresivne karijere jako posvetila fanovima iz Hrvatske. Premijerni nastup na šibenskoj pozornici i tvrđavi sv. Mihovila bit će prilika čuti najbolje od benda koji je do sada već pokazao da su veliki miljenici domaće publike kod koje su osigurali kultni status.

Editors - Sugar (Official Video) Izvor: Društvene mreže

Ulaznice su u prodaji po cijeni cijeni od 45 eura, dok će na dan koncerta iznositi 47 eura. Dostupne su na svim prodajnim mjestima Eventima i na www.eventim.hr.