HAMZA DERVIŠHALIDOVIĆ

Evo kako izgleda sin Dine Merlina: Školovao se u Berlinu, Istanbulu i Londonu, a u javnosti se rijetko pojavljuje

24.02.2022 u 11:00

Bionic
Reading

Dino Merlin, rođen kao Edin Dervišhalidović, na glazbenoj je sceni od 1983. godine, kada je osnovao grupu Merlin. Solo karijeru započeo je 1991. godine i do danas je ostao jedan od najpoznatijih glazbenika na ovim područjima, no o njegovom privatnom životu i ne znamo previše

On je skladatelj, tekstopisac i pjevač i jedan od najpoznatijih glazbenika s ovih prostora. Dino Merlin, rođen kao Edin Dervišhalidović, o svojoj je glazbi uvijek rado pričao, no o privatnom životu i nije bio pretjerano pričljiv.

Poznato je da je od 17. godine s Amelom Dervišhalidović i s kojom se nakon pet godina veze vjenčao. 'Sa svojom ženom Amelom sam od sedamnaeste godine i još uvijek mi je lijepo. Nemam problema ni skandala. Doduše, nismo u braku tolike godine, jer smo se zabavljali skoro pet godina', izjavio je svojedobno za Ekskluziv.ba Dino Merlin, otkrivši kako su se isprva njezini roditelji protivili vezi i to zato što je on bio siromašan, a ona je dolazila iz ugledne obitelji i studirala arhitekturu.

'Borili smo se, krili, ali nitko nas nije mogao rastaviti. Nakon pet godina smo se tajno vjenčali. Bilo je to romantično vjenčanje, iako sam svoju ženu doslovno oteo. Uz nas su bili samo moj kum i Amelina sestra koja je bila kuma. Govor matičarke bio mi je predug, stalno sam pogledavao na vrata da ne bi netko naišao i pokvario našu sreću.'

  • +4
Dino Merlin Izvor: Pixsell / Autor: Dino Stanin/PIXSELL

Upravo je ona svih ovih godina stajala uz njega u svim usponima i padovima, iako se nije pretjerano pokazivala u javnosti, baš kao ni njihova djeca, kći Naida i sin Hamza.

A Merlinov nasljednik, 29-godišnji Hamza Dervišhalidović, očev je ponos. Školovao se u Berlinu, Istanbulu i Londonu, zavšrio je menadžment i politologiju, a iako se rijetko pojavljuje u javnosti, dio je tima koji uživa najveće povjerenje poznatog glazbenika.

Naime, Hamza radi na očevim projektima, a mnogi su primjetili njihovu nevjerojatnu sličnost, posebice kada se pogledaju fotografije Dine Merlina iz mlađih dana.