uskoro u kinima

Gledatelji oduševljeni novim 'Gladijatorom': Utrka za oskare bit će napeta

19.10.2024 u 14:54

Bionic
Reading

Nastavak dobitnika najboljeg filma iz 2000. mogao bi redatelju Ridleyu Scottu donijeti dugoočekivanog Oscara, a Denzelu Washingtonu trećeg za glumu

Dugo iščekivani nastavak dobitnika najboljeg filma 'Gladijator' (2000.) pobudio je nadu za Scotta, redatelja tri puta nominiranog za Oscara, da se nađe u utrci za osvajanje svoje dugo priželjkivane nagrade Oscar. Osim toga, njegove zvijezde Paul Mescal i Denzel Washington sada su konkurenti u svojim kategorijama.

Nakon što je dobio svoju prvu nominaciju za Oscara za najboljeg glumca za 'Aftersun' (2022.), Mescal bi se mogao ponovno naći u kategoriji za glavnu ulogu u 'Gladijatoru II'. U međuvremenu, Washington, koji već ima dva glumačka Oscara, mogao bi se natjecati za trećeg, potencijalno se pridruživši malom popisu trostrukih glumačkih dobitnika, uključujući Frances McDormand, Jacka Nicholsona i Daniela Day-Lewisa. Washington će se natjecati u utrci za sporedne glumce.

Gladiator II | New Trailer Izvor: Društvene mreže / Autor: Paramount Pictures

'Gladijator II' događa se 16 godina nakon događaja iz prvog filma. Priča prati Luciusa (Mescal) - unuka bivšeg rimskog cara Marka Aurelija i sina Lucille (Connie Nielsen) i Maximusa (Russell Crowe). Lucille sada živi sa ženom i djetetom u Numidiji. Međutim, kada rimski vojnici predvođeni generalom Marcusom Acaciusom (Pedro Pascal) napadnu, on biva otjeran u ropstvo. Mora se boriti kao gladijator po nalogu sadašnjih mladih careva, Karakale i Gete (Joseph Quinn i Fred Hechinger).