Svi su je gledali

Sjećate se legendarne serije 'The O.C.'? Ovako danas izgledaju njezini junaci

19.10.2024 u 14:19

Bionic
Reading

Devedesete i rane dvijetisućite bile su plodno tlo za teen drame koje su izlazile jedna za drugom. Među njima je bila serija čiji se naziv odnosi na kraticu Orange County, a prikazivala se od 2003. do 2007. godine. Bavila se ozbiljnijim temama i problematikom kao što su klasne razlike ili problemi ovisnosti mladih, zbog čega je, osim među gledateljima, naišla na pozitivan prijem kritičara. Zbog toga je proglašena popkulturnim fenomenom

U seriji 'The O.C.' sve se vrti oko Ryana Atwooda, problematičnog mladića iz razorene obitelji kojeg posvajaju imućni filantropi Sandy i Kirsten Cohen. Ryan i njegov novi brat Seth pokušavaju se snaći kao autsajderi u životu na visokoj nozi. Braća puno vremena provode s djevojkom iz susjedstva Marissom Cooper, inače Sethovom ljubavi iz djetinjstva, Summer Roberts i pričljivom solericom Taylor Townsend.

Kroz seriju su prošla brojna poznata lica, poput Chrisa Pratta, Olivije Wilde, Shailene Woodley, Nikki Reed i drugih.

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia, montaža: Neven Bučević

Adam Brody

Glumac je trenutno u fokusu javnosti zbog uloge u najnovijoj seriji 'Nobody Wants This'. Prošlo je gotovo dva desetljeća otkako je glumio tipičnog štrebera s nespretnim šarmom i neodoljivom duhovitošću Setha Cohena, a čini se da nije izgubio svoju privlačnost.

Nakon serije 'The O.C.' pojavio u nizu projekata, kao što su 'Single Parents', 'Good Vibes', 'House of Lies', 'Burning Love', 'New Girl', 'The League' i 'StartUp and Curfew'. Ostvario je i uloge u filmovima kao što su 'Jennifer’s Body', 'Scream 4', 'Shazam!', 'The Oranges', 'Think Like a Man Too', 'Sleeping With Other People' i 'Chips'. Brody je od 2014. godine u sretnom braku s kolegicom Leighton Meester, koje se mnogi sjećaju iz serije 'Gossip Girl'. Tijekom snimanja 'O.C.-ja' bio u vezi s Rachel Bilson.

Rachel Bilson

Rachel Bilson, koja je glumila Summer Roberts, mnogi pamte i po ulogama u serijama 'Hart od Dixie', 'Chuck', 'Nashville', 'How I Met Your Mother' i 'Take Two'. Nakon Brodyja, počela je vezu s Haydenom Christensenom, s kojim je 2014. dobila kćer Briar Rose, no prekinuli su 2017. godine. Nakon njega zaljubila se u komičara Billa Hadera, ali prekinuli su u srpnju 2020. godine. U kolovozu 2022. godine potvrdila je da ima novog dečka, no nije otkrila o kome je riječ, a nagađalo se da je riječ o glumcu Zacu La Rocu.

Mischa Barton

Tumačila je lik Marisse Cooper. Premda je i ranije imala uloge u filmovima kao što su 'Notting Hill' i 'Šesto čulo', upravo je uloga u seriji 'The O.C. lansirala englesko-američku glumicu u zvjezdanu orbitu. Njen lik u predzadnjoj, trećoj sezoni, uklonjen je iz projekta kako bi se radnja usmjerila na ostale. Inače, nakon što je emitirana epizoda u kojoj je poginula u prometnoj nesreći, izvršni producenti serije Josh Schwartz i Stephanie Savage zažalili su i izjavili kako su odmah znali da su donijeli pogrešnu odluku.

Nakon popularne serije 'The O.C.' nijedan projekt u kojem se Mischa Barton pojavila nije bio dovoljno dobar. Posljednjih godina nestala s velikog platna i malih ekrana zbog vlastitih demona - živčanih slomova, prijetnji suicidom te problema s težinom, alkoholom i opijatima.

Ben McKenzie

Marissinog partnera Ryana Atwooda u seriji 'The O.C.' glumio je Ben McKenzie, a nakon toga pojavio se u seriji 'Gotham' i filmovima 'Line of Duty', 'Some Kind of Beautiful' i 'Decoding Annie Parker', a 2020. godine debitirao je na Broadwayu u predstavi 'Grand Horizons'. Od 2017. godine u braku je s kolegicom Morenom Baccarin, jednom od gostujućih glumica u seriji 'The O.C.', a kao plod ljubavi rodili su im se kći Frances i sin. McKenzie je posljednjih godina uglavnom koncentriran na javno zalaganje protiv kriptovaluta, zbog čega manje glumi, a napisao je i knjigu.