zgodna britanka

Glumica Daisy Edgar-Jones glumit će najveću romantičnu junakinju

11.10.2024 u 15:26

Bionic
Reading

Njezina romansa s Paula Mescalom u seriji 'Obični ljudi' izazvala je globalnu senzaciju, a sada se Daisy Edgar-Jones sprema za vjerojatno najveću ulogu. Glumit će Elizabeth Bennet u ekranizaciji romana Jane Austen 'Ponos i predrasude'

Mlada britanska glumica, Daisy Edgar-Jones navodno je u pregovorima za ulogu jedne od pet kćeri Bennetovih koja očarava aristokrata Mr. Darcyja, piše Daily Mail. Roman je tijekom godina adaptiran u brojne filmove, uključujući verziju iz 2005. s Keirom Knightley kao Lizzie i Matthewom Macfadyenom kao gospodinom Darcyjem.

Ali nije adaptiran za televiziju od velikog hita iz 1995. s Colinom Firthom i Jennifer Ehle u glavnim ulogama. To je najavilo procvat visokobudžetnih adaptacija mnogih klasičnih romana (i Firtha lansiralo kao globalnog srcolomca).

Najvažnije žene u životu Amal Clooney Izvor: Društvene mreže / Autor: Profimedia/montaža Neven Bučević

Scenarij je napisala Dolly Alderton, poznata po radu na serijama 'Made In Chelsea' te 'Everything I Know About Love', napisan prema njezinim memoarima. Vjeruje se da će Netflixova verzija 'Ponosa i predrasuda' biti 'prava kostimirana drama' i prilično vjerna izvornom materijalu.

Edgar-Jones pojavila se u rebootu 'Cold Feet', glumeći kćer Karen od Hermione Norris. No njezin proboj dogodio se u seriji 'Obični ljudi', temeljenom na bestseleru Sally Rooney, koji je Daisy donio nominacije za Zlatni globus i BAFTA-u. Nakon toga ostvarila je zapažene uloge u mini seriji 'Under the Banner of Heaven' te filmovima 'Where the Crawdads Sing' i 'Twisters', čija glumačka postava uz nju uključuje Glena Powella i Anthonyja Ramosa.