u škotskoj

Hoće li Kate Middleton nastaviti tradiciju pokojne kraljice Elizabete II?

01.09.2023 u 14:37

Bionic
Reading

Kraljevska obitelj zadnjih je nekoliko dana na okupu u Balmoralu, a kraj ljeta obilježit će u Braemaru. Iako još nikad nije posjetila Igre u tom škotskom selu, Kate Middleton ove bi godine mogla prvi put prisustvovati događaju koji je bio vrlo drag pokojnoj kraljici Elizabeti II

Iako već godinama sudjeluje u kraljevskim obiteljskim dužnostima, Kate Middleton još uvijek ima neke nedostižne pozicije. Sudjelovala je u većini bitnijih, bila na raznoraznim događajima velike važnosti, no ove godine vjerojatno će u Balmoralu imati čast posjetiti godišnje Braemarske igre koje se održavaju prve subote u rujnu u Memorijalnom parku Princess Royal i Duke of Fife u Braemaru.

Princ i princeza od Walesa ispraćaju kraj ljetnih praznika s kraljem Charlesom i kraljicom Camillom te ostatkom kraljevske obitelji u Balmoralu u Škotskoj. Mjesto je to vrlo značajno jer je tamo preminula kraljica Elizabeta II, a tijekom cijelog života voljela je provoditi svoja ljeta u miru dvorca u Balmoralu.

Prve subote u rujnu u Memorijalnom parku Princess Royal i Duke of Fife u Braemaru održavaju se Braemarske igre, važan event za škotsko područje.

Godine 2005. princ William pridružio se baki i djedu u publici, no prekršio je uobičajenu tradiciju kraljevske obitelji zamijenivši tradicionalne škotske kiltove elegantnim tamnoplavim odijelom. Međutim, njegova supruga Kate Middleton još nikad nije sudjelovala na spomenutom događaju. Njezin dolazak još bi jedanput pokazao koliko je za Middleton značila pokojna kraljica koja ju je nerijetko sa sobom vodila na važne kraljevske događaje.

Iako bi organizatorima njezin dolazak imponirao, još uvijek nije sigurno hoće li Kate stići u Braemar zbog obiteljskih obaveza i početka školske godine njezinih mališana. Kraljevski mališani trebali bi ponovno krenuti s nastavom ove srijede pa bi se čitava obitelj mogla vratiti u njihov dom u Windsoru kako bi bili sigurni da su spremni za povratak u školske klupe.

Kate i William s djecom ljeta rado provode u Norfolku gdje imaju imanje Anmer Hall. Kuća je izdvojena od ostalih, no čitava obitelj rado odlazi i u lokalne dućane i pubove gdje su vrlo dobro prihvaćeni među građanima. Uz to, zbog blizine mora, tamo mogu uživati u plaži i kupanju.

  • +4
Anmer Hall - imanje princa Williama i Kate Middleton Izvor: Profimedia / Autor: Joan Wakeham / Shutterstock Editorial / Profimedia